Elpriser udvikling – Se de historiske elpriser

Indholdsfortegnelse

Elpriserne har udviklet sig meget over de seneste 10 år. Vi har både oplevet perioder, hvor elprisen steg voldsomt og perioder, hvor den pludselig faldt markant. 

Men hvorfor stiger elpriserne pludseligt? Og hvordan ser elprisernes udvikling ud henover de seneste par år? Det kan du læse meget mere om lige her.

 

Historiske elpriser – Se udviklingen i elprisen i grafen

Er du nysgerrig på at se elprisens udvikling? Det kan være svært at danne sig et overblik over, hvor meget elpriserne rent faktisk er steget i løbet af årene, da prisen ændrer sig hele tiden. 

Er du interesseret i at følge elprisernes udvikling i 2023 eller de tidligere år? I grafen nedenfor kan du se energiprisernes udvikling i løbet af 2022 til og med nu.

Husk at undersøge dine muligheder, når elpriserne stiger

Der kan være mange penge at spare ved at sammenligne elselskaber – især når priserne på el stiger. Vi anbefaler derfor, at du jævnligt undersøger dine muligheder for at se, om du kan få en billigere elaftale

I vores beregner nedenfor kan du indtaste din adresse, hvorefter den finder nogle af de billigste elselskaber baseret på dit strømforbrug.

Hvorfor stiger elpriserne?

Har du også undret dig over, hvorfor elpriserne pludselig stiger? Når elprisen stiger, kan det skyldes flere faktorer, og der findes derfor ikke én konkret årsag til, hvorfor priserne pludselig stiger. Det skyldes, at elprisen består af flere elementer.

 • Højere efterspørgsel
  Prisen på strøm fastsættes efter udbud og efterspørgsel-princippet. Det betyder, at når der er højere efterspørgsel på strøm, så stiger prisen. Om vinteren bruger vi eksempelvis væsentligt mere strøm end om sommeren, hvilket betyder, at efterspørgslen stiger om vinteren, og dermed stiger prisen også.

 • Stigning i brændstofpriser
  Hvis priserne på naturgas, kul eller olie pludselig stiger, kan det også have en effekt på elprisen. Man oplevede eksempelvis en stigning i elprisen i løbet af krigen mellem Ukraine og Rusland, da krigen medførte en væsentlig stigning i gaspriserne.

 • Infrastruktur i elnettet
  Vedligeholdelse, reparation, eller opgradering af elnettet og andre infrastrukturelle elementer kan kræve et større investeringsbeløb, hvilket kan påvirke elprisen, da tarifferne dermed kan stige. 

 • Politiske ændringer og nye lovgivninger
  Reguleringsændringer, skatter, eller nye miljømæssige standarder kan øge omkostningerne ved elproduktion eller transport af strømmen, og dermed kan prisen på strøm stige.

Hvad skal man gøre, når elpriserne stiger?

Når elprisen stiger, betyder det også, at vores elregning bliver højere. På trods af, at elprisen pludselig stiger, er der stadig nogle ting, som du kan gøre for at din elregning ikke bliver tårnhøj. 

Nedenfor har vi samlet nogle gode råd, som kan hjælpe med at mindske din elregning, når elprisen stiger. 

 

Undersøg dine muligheder for en billigere aftale

Der kan være penge at spare ved at sammenligne dine muligheder for en billigere elaftale. Når elpriserne stiger, kan det derfor være en god idé at undersøge, om du kan få billigere strøm hos en anden udbyder.

elpriser-stiger

Spar på strømmen derhjemme

Det kan også være en god idé at tænke lidt ekstra over dine strømvaner derhjemme. Der skal ikke meget til for at spare på strømmen derhjemme. Ved at ændre en smule på vores strømvaner, kan vi hurtigt reducere vores elregning. 

 

Hold øje med priserne på strøm

Det er også en god idé at holde øje med prisen på strøm i løbet af dagen. Priserne ændrer sig hele tiden, og ved at planlægge dit forbrug efter de lave strømtimer, kan du hurtigt reducere din elregning. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er elprisen så høj lige nu?

Undrer du dig også over, hvorfor elpriserne er steget? Der er mange faktorer, som kan have indflydelse på, hvorfor elprisen stiger. Stigningen i elprisen kan nemlig både skyldes større efterspørgsel, ændringer i verdenssituationen, ændringer i elnettet osv.

 

Hvornår falder strømprisen?

Det er svært at sige præcist, hvornår strømpriserne vil falde i Danmark. Prisudviklingen på strøm afhænger nemlig af mange faktorer. Hvis strømprisen falder, skyldes det, at nogle af disse faktorer er påvirket. Det er derfor svært at spå om den forventede udvikling i elprisen.

 

Hvor kan jeg se de historiske elpriser i Danmark?

Der er mange steder, hvor du kan se prisudviklingen på el. Du kan bl.a. se elprisernes udvikling her på siden. Vi har nemlig lavet en graf, hvor du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over energiprisernes udvikling.

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Maria

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.