Elselskaber - Sådan finder du det bedste elselskab til dig!

Der er mange elselskaber at vælge mellem i Danmark. Her får du gode råd til hvad du skal vælge og hvad du skal være opmærksom på.

Se oversigt med danske elselskaber

Der kan forekomme affiliate-links på udvalgte elselskaber.

Hvilket Elselskab skal jeg vælge?

I Danmark er vi så heldige og privilegerede at vi helt frit kan vælge, hvem der skal levere strøm til vores husstand. Det er en særlig mulighed vi har i Danmark, men desværre er det langt fra alle, der kender til denne mulighed. 

Måske har man bare for vane at bibeholde sit abonnement eller automatisk oprette sig og overtage abonnement fra den tidligere beboer i ens husstand. Men man bør være opmærksom på, hvilket elselskab man har, for der kan være gode besparelser at hente.

Nogle vil også gerne vælge deres elselskab ud fra nogle værdimæssige tiltag, og man bør også derfor overveje, om man i dag har den rigtige strøm udbyder. Faktisk har man allerede siden 2003 kunnet vælge frit mellem alle de danske elselskaber og selv beslutte, hvem der skal levere strøm til ens husstand. 

I Danmark findes der lige nu mere end 45 forskellige elselskaber der alle kan blive din elleverandør. Denne brede vifte af elselskaber er rigtig sundt for markedet, for det skaber konkurrence blandt energiselskaber, der alle ønsker at være det billigste elselskab, for at kunne få dig som kunde. 

Derfor er det for langt de fleste danskere en rigtig god idé at tage stilling til, hvilke elselskaber der er på markedet og finde det billigste elselskab. Så kan der nemlig være penge at spare.

Find det billigste Elselskab

For at finde det billigste elselskab skal du være opmærksom på nogle særlige forhold hos de forskellige elselskaber. Det er nemlig sådan at elpriserne hos de forskellige elleverandører og energiselskaber i Danmark skifter.

Priserne svinger både på tværs af landet og der kan altså være prisforskelle afhængigt af din husstands geografiske placering, her er der eksempelvis forskel på elpriser, alt efter om du bør Øst eller Vest for storebælt. Priserne hos elselskaber i Danmark afhænger dog også af andre faktorer såsom forbrug, skatter og afgifter på strøm i Danmark.

Derfor kan det være et rigtigt godt udgangspunkt at sammenligne elselskaber med henblik på at finde en billig strøm leverandør til netop din husstand. Det du skal se efter, når du leder efter billige elselskaber er prisen på kWh samt den pris et givent energiselskab tager for selve abonnementet. Det er nemlig disse to faktorer der til sidst afgør den nøjagtige pris på din strøm.

Inden du skifter el leverandør – 3 ting du skal være opmærksom på

 

Introduktionstilbud

Som tidligere nævnt er der stor konkurrence blandt de forskellige strøm selskaber i Danmark, hvilket i udgangspunktet er utroligt sundt for markedet og er med til at skabe billigere elpriser for dig og resten af Danmark.

Men det betyder også at de forskellige elselskaber forsøger at gøre sig attraktive for dig som ny kunde, og en af de mest brugte metoder er her at elselskaberne tilbyder attraktive introduktionstilbud til deres nye kunder. Derfor skal du altid undersøge prisen på din elaftale efter introduktions tilbuddet udløber.

Bindingsperiode

Ligesom med alle andre typer af abonnementer vil der også hos el udbydere være en bindingsperiode, som du er omfattet af i en vis periode. Undersøg derfor altid, hvor længe du binder dig til at være kunde hos elselskabet. Normalt strækker bindingsperioden sig mellem 0-6 måneder alt afhængig af, hvilket elselskab du vælger.

Sælgere og Telefonsælgere
Grundet den store konkurrence har langt de fleste strøm selskaber i Danmark også en marketings og salgsafdeling, der sidder med professionelle sælgere, der vil forsøge at få dig til at skifte elselskab over telefonen eller i butik, eller på gaden ved gadesælgere.

Som kunde er det rigtigt svært at have det fulde overblik i alle disse situationer, hvadenten det er gennem et telefonopkald eller et personligt møde. Sælgerne vil måske tilbyde dig nogle såkaldte “her og nu besparelser” for at få dig til at handle hurtigere, og få dig til at skifte elselskab med det samme.

Skift dit elselskab – Sådan gør du

Har du fundet dit nye, billigste elselskab er det til gengæld bare med at få skiftet hurtigst muligt, så du kan begynde at spare pengene. Skal du nu skifte elselskab så får du her en vejledning i, hvordan du gør. Den præcise procedure og fremgangsmåde kan variere fra elselskab til elselskab.

I princippet kan du skifte elselskab til et andet elselskab præcis når du vil, men det er altid en god idé først at undersøge om du er bundet af en bindingsperiode et andet sted. I udgangspunktet er det altid gratis at skifte elselskab så længe du overholder alle dine opsigelsesvarsler hos energiselskabet.

Nogle el virksomheder tilbyder en formular, man bare skal udfylde for at skifte elselskab. Andre steder er det krævet at man kontakter selskabets kundeservice. Andre steder vil dit nye elselskab sørge for at opsige dit nuværende abonnement og skifte dig over til dem. Når først du har valgt din nye billig strøm leverandør, vil det være dem, som står for det praktiske og også dem som vil stå for kontakten og overdragelsen mellem dig og dit gamle elselskab.

Hvilket elselskab har jeg?

Det kan nogle gange være svært helt at finde ud af, hvilket energiselskab man har. For i Danmark skelner man nemlig mellem dem, der leverer din strøm i kablerne – dem kalder man for netselskaber, og dem som står for selve handlen af din strøm – det er dem vi kalder for elselskaber. 

Netselskaberne kan vi ikke selv skifte mellem, det er tværtimod elselskaberne vi selv kan vælge og skifte mellem. Netselskaberne er nemlig dem der ejer de kabler, som transporterer strømmen ikke dem, der sælger den. Hvis du er i tvivl om hvilket netselskab du har, kan du undersøge det på dansk energis hjemmeside

Hvis du ikke ved hvilket elselskab du har på nuværende tidspunkt, kan du undersøge det ved at se på din elregning. Det bør nemlig altid her fremgå klart og tydeligt, hvilket selskab der opkræver penge af dig.

Hvilke elselskaber findes der?

Der findes i Danmark rigtig mange forskellige elselskaber, faktisk findes der flere end 45 elselskaber på nuværende tidspunkt. Hvis du er i tvivl og ønsker at lede efter den billigste elleverandør, så kan du starte med at se i denne liste. Listen er ordnet efter alfabetisk rækkefølge.

Aalborg Energikoncern – 9310 Vodskov – aalborgforsyning.dk
Assens Fjernvarme A.m.b.a – 5610 Assens – www.dk
AURA Energi A/S – 8260 Viby – aura.dk
Barry Aps. – getbarry.com
Better Energi – 1850 Frederiksberg C – bebetterenergy.com
Blue Energy A/S – 1058 København K – blueenergy.dk
Bornholms Energi & Forsyning – 3700 Rønne – beof.dk
Centrica Energy Trading A/S – 9000 Aalborg – centrica.com
cdGeneration A/S – 8000 Aarhus C
ON Danmark A/S – 2000 Frederiksberg – www.eon.dk
Elektron – 8000 Aarhus C – elektron.dk
Energi Danmark A/S – 8200 Aarhus N – energidanmark.dk
Energi Fyn – 5250 Odense SV – energifyn.dk
Energi Hurup – 7760 Hurup Thy – energi-hurup.dk
Energi Ikast – 7430 Ikast – energi-ikast.dk
Energi Viborg A/S – 8800 Viborg – energiviborg.dk
European Energy – europeanenergy.dk
EWII – 6000 Kolding – ewii.com
Fjernvarme Fyn A/S – 5230 Odense M – fjernvarmefyn.dk
Forsyning Helsingør A/S – 3000 Helsingør – fh.dk
Frederiksberg Forsyning – 2000 Frederiksberg – frb-forsyning.dk
Frederikshavn Forsyning – 9900 Frederikshavn – forsyningen.dk
GEV A/S – 7200 Grindsted – gev.dk
Hammel Elforsyning – 8450 Hammel – hammelelforsyning.dk
Hillerød Forsyning – 4300 Hillerød
HOFOR A/S – 2300 København S – hofor.dk
Jysk Energi A/S – 7500 Holstebro – jyskenergi.dk
LEF A/S – 5900 Rudkøbing – lef.dk
Læsø Elnet A/S – 9940 Byrum – laeseoforsyning.dk
MES – 7330 Brande – mes.dk
Midtfyns Energi – 5750 Ringe – midtfynsenergi.dk
Midtjysk Elhandel A/S – 8920 Randers NV – meh.dk
Nakskov Elnet A/S – 4900 Nakskov – lollandforsyning.dk
Nef Fonden – 5300 Kerteminde – nef.dk
NK Forsyning – 4700 Næstved – nk-forsyning.dk
Nord Energi – 9800 Hjørring – nordenergi.dk
Norlys a.m.b.a. – 8600 Silkeborg – norlys.dk
NRGi – 8200 Aarhus N – nrgi.dk
OK A.m.b.A. – 8260 Viby – ok.dk
PKA A/S – 2900 Hellerup – pka.dk
RAH – 6950 Ringkøbing – rah.dk
Sammenslutningen af Transformerforeninger – 7451 Sunds
Samstrøm A/S – 7200 Grindsted – samstom.dk
Scanenergi A/S – 7430 Ikast – scanenergi.dk
SEAS-NVE – 4690 Haslev – seas-nve.dk
SEF A/S – 5700 Svendborg – sef.dk
SK Forsyning A/S – 4220 Korsør – skforsyning.dk
Struer Forsyning Elnet A/S – 7600 Struer – struerforsyning.dk
Tarm Elværk Net A/S – 6880 Tarm – tevnet.dk
The-Mors Energi – 7900 Nykøbing M – thymors.dk
Vattenfall A/S– 6000 Kolding – vattenfall.dk
Verdo A/S– 8920 Randers NV – verdo.dk
Vestforsyning A/S – 7500Holstebro – vestforsyning.dk
Vestjyske Net A/S– 7400 Herning – vestjyskenet.dk
Videbæk Energiforsyning– 6920 Videbæk – videnergi.dk
Vordingborg Forsyning – 4760 Vordingborg – vordingborgforsyning.dk
Ørsted A/S – 2820 Gentofte – orsted.dk