Varmepumpe

Indholdsfortegnelse

Vil du være en del af den grønne omstilling og samtidig spare penge på din varmeregning? Så kan en varmepumpe være løsningen for dig. Her på siden har vi lavet en varmepumpeguide med alle de vigtigste informationer, når det kommer til varmepumpepriser, varmepumpetilbud og køb af varmepumper.

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmepumpe fungerer ved, at den omdanner luften udenfor til varme, der bliver transporteret ind i dit hus. Den fungerer både sommer og vinter, hvilket indebærer, at den også i minusgrader kan omdanne luft til varme.

Pumpen består af en fordamper, der samler varmen udenfor. Herfra er der en termoventil, der har styr på kølemidlet, som transporterer varmen ind i pumpen. Når det er sket, får en kompressor omdannet og hævet temperaturen på varmen. For at varmen kan komme ind i huset er der på pumpen også en kondensator, som har denne funktion. Og endelig er der en ekspansionsventil, som sænker lufttryk og temperatur, hvilket sikrer, at processen kan begynde på ny.

hvordan virker en varmepumpe
Når fordamperen har samlet udendørsenergien, begynder den at opvarme kølemidlet, som pga. et lavere kogepunkt end vand bliver hurtigere varmt. Kogetiden er derfor lavere, og der opstår damp. Dampen transporteres til kompressoren og trykkes sammen. Når trykket stiger, stiger temperaturen også, og varmen bliver herfra overført til indendørsenheden via kondensatoren.

Når boligen er varmet op, falder temperaturen i kølemidlet, som igen bliver til væske og render tilbage i fordamperen via termoventilen. Når kølemidlet er blevet til væske igen, kan processen foregå igen og igen.

Hvad koster en varmepumpe?

En pumpe fungerer vha. elektricitet. Skal du have en varmepumpe, beregner du derfor et forbrug for at finde dine omkostninger.

Hvad varmepumpens pris er, og hvad den kommer til at koste, afhænger af typen du vælger og effektivitet pr. kvm. Størrelsen på din bolig og isoleringen er derfor faktorer, som du skal have med i dine overvejelser, men som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at det koster mellem 0,5 og 4,5 kWh pr. kvm.

For at komme nærmere et svar på hvilken varmepumpe du skal vælge, kan du med fordel indhente tre tilbud på din varmepumpepris.

Varmepumpe pris

Varmepumpepriser varierer typisk i prislejet 80.000 til 160.000 kr. Hvad den endelige pris bliver, er dog betinget af forskellige faktorer. Du skal derfor spørge dig selv, hvor stort et areal der skal varmes op. Det afgører nemlig, hvor effektfuld den skal være, og hvad du kan forvente af at skifte til varmepumpe og dit endelige køb af varmepumpe.

Hvor meget kan jeg spare med en varmepumpe?

Har du en af følgende opvarmningsformer, kan du med et skift til varmepumpe forvente at spare følgende procenter:

  • Oliefyr – 60 %
  • Gasfyr – 60 %
  • Elvarme – 70 %
  • Pillefyr/fast brændsel – 10 %.

Varmepumpe tilbud – Spar op til 60%

Med Billig-Strom.dk kan du spare tid og penge ved at sammenligne flere uforpligtende tilbud fra godkendte varmepumpeinstallatører. Vores netværk af autoriserede leverandører strækker sig over hele Danmark. De leverer både luft til luft, luft til vand, samt jordvarmepumper.

Vores leverandører:

  • Finder en løsning, der er tilpasset det danske klima og dit behov.
  • Giver en totalløsning inklusiv det lovpligtige serviceeftersyn.
  • Sikrer dig faglig kompetent service hele vejen.
  • Indhenter de tilskud som du er berettiget til.

Ved at klikke på “Indhent tilbud nu” og udfyldelse af efterfølgende skema, kan du nemt og hurtigt sammenligne de uforpligtende tilbud. Herefter er det op til dig og din økonomi, om du vil takke “ja” til et af dem.

Vores service er altid 100% gratis. Det er værd at overveje en varmepumpe, da man, hvis det er ens primære varmekilde, muligt at søge refusion af elafgiften. Det kan påvirke dine elpriser positivt. Refusionen sker via dit elselskab, hvis din bolig er registreret korrekt i BBR.

Jordvarmeanlæg

Med et jordvarmeanlæg får du en energiløsning, der tager jordens varmestråler og omdanner dem til varme, som du kan få glæde af indenfor. Strålerne bliver opfanget via et slangesystem, som er gravet ned i din grunds øverste jordlag. Slangerne i jorden indeholder vand med brine, der går ind i dit hus og opvarmer det. Når vandet med brinen har afgivet sin varmeenergi i dit hus, løber det tilbage i slangerne og kan begynde forfra med processen. Læs mere om jordvarmeanlæg her

 

Skift til varmepumpe

Ved at skifte energiform fra eksempelvis olie eller gas er du ikke kun med til at hjælpe din pengepung; du bliver også en del af den grønne omstilling, da pumper er bæredygtige energiløsninger. Faktisk er vi Danmark så interesserede i, at folk skifter til mere bæredygtige løsninger, at der kan være tilskud at hente, når du har valgt en løsning med en pumpe. Se, hvilke tilskud du kan få til varmepumper.

 

Udbydere, der tilbyder en samlet pris på tilbud på varmepumpe og montering

Der er en række selskaber, hvor du kan få et samlet varmepumpetilbud. Kig på listen herunder:

  • Kinnan
  • Panasonic
  • Toshiba
  • Daikin
  • Fujitsu
  • Bosch
  • Samsung
  • Sanyo
  • Haiser
  • Danfoss
  • Mitsubishi

Ønsker du at vide mere om pris på varmepumpe, kan du med fordel få tre tilbud på varmepumpe og montering.

Billige varmepumper

En billig varmepumpe er en relativ størrelse, for selv de billigste løsninger er ikke nødvendigvis små udgifter her og nu. Til gengæld er der store besparelser at opnå, hvis du kigger over en længere årrække – særligt hvis du fyrer med fossile brændstoffer. Og det er dét fokus, som du bør have, når du er på udkig efter en prisbillig opvarmningsløsning. 

Du kan finde et stort udvalg af luft til luft varmepumper her.

 

Leasing af varmepumpe

Ønsker du ikke at have hele udgiften til din pumpe her og nu, kan du hos mange selskaber vælge at købe et abonnement, hvor du i stedet betaler en månedlig ydelse. Så ejer du ikke pumpen, men skal i stedet budgettere med en udgift hver måned. 

En anden løsning er at købe pumpen på afbetaling. Det fungerer som et lån til varmepumpe, der skal betales tilbage med lånebetingelser, som du også kender fra et almindeligt banklån.

Læs mere om varmepumpe på abonnement her.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

Du skal regne med en effekt på 0,5-4,5 kWh pr. kvm.

 

Hvad koster en varmepumpe i drift?

Det afhænger af faktorer som størrelsen på din bolig, typen af pumpe, og hvor kraftig din pumpe er. Men når først den er installeret og monteret, kan du regne med store besparelser, hvis du sammenligner med løsninger, der opvarmer med el, gas eller olie.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.