Hvornår er strømmen billigst?

Indholdsfortegnelse

Hvis du gerne vil spare på strømmen derhjemme, så er det ikke helt ligegyldigt, hvornår du bruger strømmen i løbet af dagen. Hvis man har en variabel elpris-aftale, kan det godt betale sig at holde øje med, hvornår på døgnet strømmen er billigst – og det kan du blive klogere på lige her. 

Hvornår er strøm billigst?

Men det store spørgsmål er: Hvornår er el billigst? Som tommelfingerregel kan du få billig strøm om natten mellem 00.00 og 05.00, hvor elprisen er på sit laveste. Det skyldes, at elpriserne følger udbud og efterspørgselskurven, hvilket betyder, at.  strømmen er dyrets, når der er størst efterspørgsel.

Priserne på strøm ændrer sig hele tiden, og det er ikke kun på daglig eller ugentligt basis de svinger. Elpriserne ændrer sig nemlig hver eneste time, hvilket er en fordel for dig som forbruger. Det giver dig nemlig mulighed for at holde øje med, hvornår det er billigst at bruge strøm. 

Er du villig til at flytte dit strømforbrug til de billigere timer, kan du dermed spare mange penge. Priserne er som regel højere mellem kl. 17-20 i vintermånederne, da det er dér danskernes forbrug af strøm er størst. De billigste timer er ofte om formiddagen og om natten, og det gælder stort set hele året. Så er du en natteravn eller har mulighed for at ændre lidt på dine rutiner, kan det have stor betydning for din elregning.

For at du kan udnytte de billige strømpriser i løbet af dagen, kræver det dog at dit elselskab tilbyder en variabel pris på strøm, som følger timeprisen på elmarkedet. På Billig-strøm.dk tilbyder alle elselskaberne aftaler med variable priser.

Hvornår er strømmen billigst i dag?

Hvad tid er strømmen billigst? Det er nok et spørgsmål, som mange af os undrer os over. Nedenfor kan du se, hvornår det e r billigst at bruge strøm. Derudover kan du også se tidspunkterne for billig strøm i de kommende dage. 

Elselskaber med billig el om natten

Nedenfor har vi samlet nogle af de bedste og billigste elselskaber. Elselskaberne tilbyder variable elpriser, så du kan udnytte strømmen, når den er billigst. 

Trustpilot
4.5/5
Trustpilot
3.5/5
Trustpilot
4.7/5
Trustpilot
3.2/5
Trustpilot
4.3/5
Trustpilot
3.7/5

Hvor kan man se, hvornår strømmen er billigst?

I grafen nedenfor kan du følge med i, hvordan prisen på strøm udvikler sig i løbet af dagen – og dermed kan du hurtigt spotte, hvornår på døgnet at strømmen er billigst. De nedenstående elpriser stammer fra Nordpool, som er den nordiske elbørs, og de viser derfor de aktuelle priser på strøm.

Men vidste du, at du også har mulighed for at se, hvornår der er billig strøm på din smartphone? Med Elberegner-appen kan du nemlig hurtigt og nemt se, hvornår der er billig strøm i dag og hvornår der er billig strøm i morgen.

Gå til Elberegner-app’en via App Store eller Google Play

Se, hvornår på dagen strøm er billigst og dyrest

Hvornår er el billigst? Hvornår er el dyrest?
Tidspunkt:
Typisk kl. 00.00 - 06.00
Typisk kl. 17.00 - 21.00
Efterspørgsel:
Når efterspørgslen er lav
Når efterspørgslen er høj
Produktion:
Når vinden blæser og solen skinner
Når der ikke produceres nok vedvarende energi
Ugedag:
Typisk hverdage om natten og formiddagen. Weekender om natten og eftermiddagen
Typisk hverdage om morgenen og aftenen. Weekender om morgenen og aftenen
Årstid:
I sommerhalvåret grundet lavere net-tariffer og lavere efterspørgsel
I vinterhalvåret grundet højere net-tariffer og højere efterspørgsel

Er strømmen billigere om natten?

Som udgangspunkt kan du få billigst strøm om natten – men hvorfor er strøm billigere om natten? Som vi nævnte tidligere, så er strømmen billigst på det tidspunkter, hvor efterspørgslen er lavest – og det betyder, at det typisk er billigere at bruge strømmen om natten. 

Vidste du, at nogle elselskaber faktisk tilbyder gratis strøm om natten? Det gør de, fordi de ønsker at fremme den grønne omstilling i Danmark. Hvis du gerne vil spare på elregningen, kan det derfor være en god idé at tage et kig nærmere på disse elselskaber. 

 

Udnyt billig el om natten og reducér CO2-aftrykket

Om natten er elforbruget generelt lavere, hvilket naturligvis skyldes at størstedelen af os sover. Mange elektriske produkter såsom vaskemaskiner og opvaskemaskiner har i dag indbyggede timere, så man har mulighed for at starte vasken om natten.

At flytte dele af dit strømforbrug til nattetimerne, er ikke bare godt for din økonomi, men også for klimaet. Om natten kan danskernes elforbrug nemlig dækkes forholdsvist af grøn energi fra elnettet. Man kan derfor være med til at reducere CO2-aftrykket ved at flytte en del af sit strømforbrug til om natten.

Gode råd til at udnytte billig strøm om natten

Nedenfor får du vores tips til hvordan du bedst muligt udnytter den billigere strøm om natten eller i løbet af dagen.

  • Brug stikdåser med tænd/sluk-funktion, da elektriske produkter, der sidder i stikdåser uden tænd/sluk-funktion passivt optager strøm.
  • Start din opvaskemaskine og vaskemaskine når strømmen er billigst, hvis du har mulighed for det.
  • Oplad dine elektroniske enheder når strømmen er billigst.
  • Har du en elbil, kan du med fordel oplade den når strømmen er billigst, da den er en af de største syndere ift. til strømforbrug.
  • Installer Smart grid, som er en intelligent teknologi til at styre dit elforbrug på

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvornår er el billigst i dag?

Her på siden kan du se, hvornår du kan få billig strøm i dag. Vi har nemlig indsat en graf over elpriserne her på siden, så du hurtigt og nemt kan se, hvornår elprisen er billigst i dag.

 

Hvornår er strømmen dyrest?

Strømmen er typisk dyrest, når efterspørgslen er højst. Her på siden har vi lavet en tabel, som viser, hvornår priserne på strøm er lavest og højst.

 

Hvornår er det billigst at vaske tøj?

Priserne på strøm er oftest billigst mellem kl. 00.00 – 05.00 om natten, så der bør du vaske tøj, hvis du vil gøre det så billigt som muligt. Har du ikke en vaskemaskine med timer, er elpriserne også ret lave mellem kl. 11.00 – 15.00.

 

Hvad tid på døgnet er el billigst?

Hvis man gerne vil spare på strømmen, er det store spørgsmål: hvornår på døgnet er el billigst? Typisk er strømmen billigst om natten, og det kan derfor være en god idé at vaske tøj eller starte opvaskemaskinen, før du går i seng.

Vil du også have billig strøm?
Find de billigste elpriser lige her

Psst.. Har du 2 minutter?

Vi håber, at du har haft en god oplevelse på Billig-Strøm.dk. 

Vi ønsker altid at blive endnu bedre, og vi håber derfor, at du har lyst til at bedømme os på Trustpilot.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.