Hvornår er strømmen billigst?

Indholdsfortegnelse

Det er ikke helt ligegyldigt hvornår man tænder vaskemaskinen eller ovnen derhjemme, hvis man har sin elregning for øjet. Nogle tidspunkter på døgnet er nemlig markant dyrere end andre. Hvordan det kan være, prøver vi at gøre dig klogere på her.

Hvornår er strøm billigst?

Som tommelfingerregel er elprisen lavest om natten mellem 00.00 og 05.00. Den er generelt også billigere når solen skinner og vinden blæser. 

Priserne på strøm ændrer sig hele tiden, og det er ikke kun på daglig eller ugentligt basis de svinger. Priserne ændrer sig nemlig hver eneste time, og du kan som forbruger drage fordel af de billige tidsperioder i løbet af dagen.

Elprisen afhænger af udbud og efterspørgsel, hvilket betyder at prisen stiger når mange f.eks. laver aftensmad på samme tid og falder typisk om natten når størstedelen af danskerne sover.

Er du villig til at flytte dit strømforbrug til de billigere timer, kan du dermed spare mange penge. Priserne er som regel højere mellem kl. 17-20 i vintermånederne, da det er dér danskernes forbrug af strøm er størst. De billigste timer er ofte om formiddagen og om natten, og det gælder stort set hele året. Så er du en natteravn eller har mulighed for at ændre lidt på dine rutiner, kan det have stor betydning for din elregning.

For at du kan udnytte de billige strømpriser i løbet af dagen, kræver det dog at dit elselskab tilbyder en variabel pris på strøm, som følger timeprisen på elmarkedet. På Billig-strøm.dk tilbyder alle
elselskaberne aftaler med variable priser.

Elselskaber med billige strømpriser

Vi har samlet nogle af de bedste el-aftaler med variable priser, så du kan udnytte døgnets billige tidsrum. Se elselskaberne nedenfor.

I grafen nedenfor kan du følge med i, hvordan prisen på strøm udvikler sig time for time. Elpriserne kommer fra Nordpool, som er den nordiske elbørs. Her kan du altid overvåge elprisen for i dag, i morgen og i går.

Oversigt over billig strøm i dag via app

Du har faktisk mulighed for at have de aktuelle elpriser lige ved hånden. Med Elberegner appen, kan du hele tiden holde dig opdateret på dagens elpriser, og dermed time dit elforbrug efter den laveste pris.

Gå til Elberegner-app’en via App Store eller Google Play

Udnyt billig strøm om natten og reducer CO2

Om natten er elforbruget generelt lavere, hvilket naturligvis skyldes at størstedelen af os sover. Mange elektriske produkter såsom vaskemaskiner og opvaskemaskiner har i dag indbyggede timere, så man har mulighed for at starte vasken om natten.

Se Hvidevarer med smart funktioner og energimærke A+++ her

At flytte dele af dit strømforbrug til nattetimerne, er ikke bare godt for din økonomi, men også for klimaet. Om natten kan danskernes elforbrug nemlig dækkes forholdsvist af grøn energi fra elnettet. Man kan derfor være med til at reducere CO2-aftrykket ved at flytte en del af sit strømforbrug til om natten.

Hvornår er det billigst at vaske tøj?

Oftest er det billigste tidspunkt at vaske tøj om natten. Priserne er nemlig lave i tidsrummet mellem kl. 00:00 og 06.00. Man bør dog være opmærksom på, at det ikke altid er billigst at vaske om natten, og derfor kan man med fordel tjekke elprisen time for time, for at finde frem til at billigste tidspunkt at vaske på. 

Det billigste tidspunkt kan nemlig variere på baggrund af ugedag, vind og vejr, samt hvordan markedet for naturgas det udvikler sig. 

Gode råd til at udnytte billig strøm om natten

Nedenfor får du vores tips til hvordan du bedst muligt udnytter den billigere strøm om natten eller i løbet af dagen.

  • Brug stikdåser med tænd/sluk-funktion, da elektriske produkter, der sidder i stikdåser uden tænd/sluk-funktion passivt optager strøm.
  • Start din opvaskemaskine og vaskemaskine når strømmen er billigst, hvis du har mulighed for det.
  • Oplad dine elektroniske enheder når strømmen er billigst.
  • Har du en elbil, kan du med fordel oplade den når strømmen er billigst, da den er en af de største syndere ift. til strømforbrug.
  • Installer Smart grid, som er en intelligent teknologi til at styre dit elforbrug på.

Gratis strøm om natten

Det lyder lidt for godt til at være sandt, men faktisk tilbyder nogle selskaber gratis strøm om natten, for at fremme den grønne omstilling. Andre selskaber har dog helt andre holdninger, og mener at strømmen bør være “billig” hele døgnet rundt, og ikke kun om natten. Enkelte el-selskaber tilbyder el-aftaler med fast pris, så prisen er den samme hele døgnet. Lige nu er det kun NRGI, der tilbyder fast pris. Du kan læse mere om variabel pris og fast pris her.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er elprisen i dag?

Elprisen varierer fra time til time, og derfor er det svært at komme med ét svar på. Elprisen er typisk højst mellem kl. 17-20 og billigst mellem kl. 00-05.

Hvornår er det billigst at vaske tøj?

Priserne på strøm er oftest billigst mellem kl. 00-05 om natten, så der bør du vaske tøj, hvis du vil gøre det så billigt som muligt. Har du ikke en vaskemaskine med timer, er elpriserne også ret lave mellem kl. 11-15.

Hvilket tidspunkt er el billigst?

Der er ikke et bestemt tidspunkt hvor el er billigst, dog er det oftest billigst om natten. Det sker også at elpriserne falder i tidsrummet fra kl.12-14. Vi foreslår dog at følge kWh-priserne for et mere præcis billede af hvilket tidspunkt strømmen er billigst.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.