Elaftale – Find de billigste elaftaler

Sammenlign elselskaber og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere
Priserne er senest opdateret: 17. juni 2024

Er du også på udkig efter den bedste elaftale? Men er du i tvivl om, hvilken du skal vælge?
Nedenfor har vi samlet en oversigt over de bedste og billigste elaftaler på Billig-Strøm.dk.

Sådan rangerer vi på Billig-Strom.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens eventuelle fremhævede udbydere, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommisionssatsen.

Annonce
Indhold skrevet af: 

Senest opdateret d. 7. juni 2024

Indholdsfortegnelse

Er du også i tvivl om, hvilken elaftale du skal vælge? Det forstår vi godt. Elmarkedet svinger konstant, og derfor kan det hurtigt blive en svær opgave at holde styr på, hvorvidt det er den ene, den anden eller den tredje elaftale, der bedst kan svare sig. 

Vi synes dog ikke, at det skal være besværligt at finde frem til, hvilken elaftale man bør vælge – og derfor vil vi gerne gøre det lettere for dig.
I dette indlæg kan du derfor læse meget mere om, hvordan du finder den bedste elaftale.

Hvad er en elaftale?

En elaftale, eller en strømaftale, er en form for aftale, som du indgår med det pågældende elselskab. Elaftalen indeholder oplysninger vedrørende det strømprodukt, som du kan vælge, således du er fuld indforstået med, hvad du kan forvente at modtage fra elselskabet, hvis du bliver kunde hos dem. 

Elaftalen vil typisk indeholde følgende elementer:

  • Pris pr. kWh
  • Hvorvidt der er tale om en fast eller variabel elpris
  • Den samlede pris inkl. omkostninger til transport, elafgifter, PSO, den rene elpris samt moms
  • Bindingsperiode
  • Abonnementsgebyr
  • Opkrævningsmuligheder
  • Øvrige gebyrer
elaftale

Eksempel på elaftaler.

Hvilken elaftale har jeg nu?

Er du i tvivl om, hvilken elaftale du har på nuværende tidspunkt? Det kan du heldigvis hurtigt finde ud af – du skal bare rette blikket mod din elregning. På din elregning fremgår det nemlig tydeligt, hvilken elaftale du har på nuværende tidspunkt. 

 

Hvilken elaftale er bedst?

Er du også på udkig efter den bedste elaftale? Men er du i tvivl om, hvilken elaftale du skal vælge? Det kan vi godt forstå. Den bedste elaftale for dig afhænger af flere parametre, og det er derfor en god idé at gøre sig nogle gode overvejelser, før man skifter til en anden elaftale. Nedenfor har vi samlet nogle gode råd, som forhåbentlig kan hjælpe dig på rette vej mod den bedste elaftale. 

Her er nogle af de billigste elaftaler lige nu

Er du på udkig efter en billig elaftale? Så er du langt fra den eneste. For at gøre det nemmere for dig, har vi samlet en list over nogle af de bedste og billigste elaftaler på Billig-Strøm.dk:

Elselskab Pris pr kWh Månedlig pris
Vest Energi 2,24 kr. 372,93 kr.
Gasel 2,26 kr. 376,27 kr.
Modstrøm 2,27 kr. 377,93 kr.
OK 2,29 kr. 381,62 kr.
Go' Energi 2,30 kr. 382,93 kr.
NettoPower 2,30 kr. 383,18 kr.
Energi Fyn 2,34 kr. 389,18 kr.
Velkommen 2,35 kr. 392,27 kr.

Tallene tager udgangspunkt i priserne for Vestdanmark og med et forbrug på 2000 kWh årligt.
Senest opdateret: 16. June 2024

Hvilken elaftale skal jeg vælge? 

Er du også på udkig efter den billigste elaftale? For at finde den bedste eller billigste elaftale, skal du først og fremmest starte med at afgøre, hvilken type af elaftale du foretrækker. Vi har uddybet de forskellige typer af elaftaler, så du hurtigt kan afgøre, hvilken der lyder bedst for dig.

En fast elaftale

Med en fastpris på el betaler du en fast pris hver måned. Det betyder, at du altid kender din elpris, hvilket kan skabe en økonomisk tryghed. Med en fast pris har man dog ikke mulighed for at udnytte de billige strømpriser i løbet af dagen, fordi man netop betaler den samme pris pr. kWh uanset, hvornår man bruger strømmen. 

Det anbefales derfor at vælge denne elaftale, hvis man har et mindre elforbrug, hvor man ikke har mulighed for at ændre særligt meget på strømvanerne derhjemme – eksempelvis hvis man hverken har opvaskemaskine, vaskemaskine mm.

En variabel elaftale

Med en variabel elpris får du derimod elpris, som følger markedsprisen på el. Det betyder, at din pris pr. kWh vil variere hver time. Det betyder dermed også, at det vil være en god idé at være opmærksom på, hvornår strømmen er billigst at bruge i løbet af dagen, da det giver gode muligheder for at reducere strømforbruget. 

Ved denne type af elaftale skal man dog være opmærksom på, at man kan risikere at prisen pr. kWh pludselig stiger på grund af de store udsving i elpriserne, der til tider kan være. 

 

En kombi elaftale 

Med en kombi elaftale får du en elaftale, som både kombinerer en fast- og variabel elpris. Det betyder rent praktisk, at du får en fast pris på den ene halvdel af dit strømforbrug, hvorimod den anden halvdel af dit forbrug afregnes efter den aktuelle pris på elmarkedet – ligesom ved en variabel elpris. 

Ved denne type af elaftale vil du ikke opleve nær så store udsving i din elpris. Du får dermed stadig en vis form for økonomisk tryghed samtidig med, at du stadig kan udnytte de billige strømtimer i løbet af dagen.

 

Sammenlign dine muligheder

Når du har fundet ud af, hvilken type af elaftale du foretrækker, så anbefaler vi, at du sammenligner dine muligheder. Der findes nemlig et hav af forskellige strømprodukter indenfor hver type af elaftale, og det kan derfor godt betale sig at sammenligne dine muligheder – især hvis du er på udkig efter den billigste elaftale. 

Øverst på denne side har vi samlet alle de bedste elaftaler, så du hurtigt og nemt kan sammenligne dem på kryds og tværs – og dermed finde den billigste elaftale.

Hvordan opsiger man en elaftale?

Du kan som udgangspunkt ikke opsige en elaftale, da det betyder, at der vil blive lukket for strømmen i din husstand – men du kan dog sagtens skifte mellem de mange elaftaler. Siden 2003 har vi nemlig haft frit valg til at vælge, hvilken elaftale, vi ønsker at have – og det giver gode muligheder for at finde den bedste og billigste elaftale hjem til dig.

bedste_elaftale

Sådan skifter du elaftale hurtigt og nemt

Det er heldigvis ganske simpelt at skifte elaftale. Når du har fundet en bedre eller billigere elaftale, skal du nemlig bare tilmelde dig som kunde hos det nye elselskab. Derefter sørger det nye elselskab for at ordne alt det praktiske.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken elaftale kan bedst betale sig?

Det kommer meget an på dine præferencer. Hvis du foretrækker at kende din pris pr. kWh hver måned, så bør du vælge en fast elpris. Ønsker du derimod at bruge de billige timer i løbet af dagen, bør du vælge en variabel elpris. Det kan også være, du foretrækker en blanding af en fast- og variabel elpris, også kan en kombi elaftale være noget for dig.

 

Hvor kan jeg se, hvilken elaftale jeg har?

Hvis du vil se, hvilken elaftale du har på nuværende tidspunkt, kan du finde svaret direkte på din elregning. Her fremgår det nemlig tydeligt, hvilken elaftale og hvilket elselskab du har på nuværende tidspunkt.

 

Hvordan finder jeg den billigste elaftale?

Hvis du gerne vil finde den billigste elaftale, så anbefaler vi, at du altid sammenligner elaftaler, før du træffer det endelige valg. Dermed sikrer du, at du får den billigste elaftale på nuværende tidspunkt.

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Maria

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.