Spar på strømmen – Tips til at spare penge på el

Indholdsfortegnelse

Vi har alle oplevet, hvordan elprisen pludselig kan stige og falde uden varsel – og det er noget, som i høj grad kan mærkes på vores elregning. 

De pludselige udsving i elprisen har dog gjort flere og flere danskere mere bevidste om deres strømforbrug, og flere har lagt deres strømvaner om, så de kan spare på strømmen derhjemme.

Vidste du, at du med ganske få justeringer hurtigt og nemt kan spare penge på el? Det behøver nemlig ikke at være svært eller uoverskueligt at spare på elforbruget. Her på siden har vi samlet nogle gode strøm spareråd til dig, der ønsker at spare på elregningen, så du hurtigt og nemt kan få en lavere elregning.

Hvorfor er det en god idé at spare på strømmen?

Der er flere gode grunde til at spare penge på el. For det første reducerer du din elregning, hvilket giver dig flere penge i budgettet til andre ting.

Elpriserne har ofte nogle store udsving, og derfor er elregningen for mange danskere gået hen og blevet en stor del af deres månedlige indkomst. Derfor giver det god mening at sikre sig, at man gør sit for at nedsætte sin elregning mest muligt, så man kan få flere penge mellem hænderne.

En anden vigtig faktor er de miljømæssige konsekvenser, som et højt strømforbrug har på vores klima. Faktisk udgør de private husholdninger næsten en tredjedel af energiforbruget i Danmark. Ved at spare på strømmen i hjemmet, kan vi hurtigt gøre en kollektiv indsats for at reducere de klimamæssige konsekvenser.

spar-på-stroemmen

Start med at blive bevidst om dit elforbrug

For at spare penge på elregningen, anbefaler vi, at du starter med at sætte dig ordentlig ind i din elregning.

Dermed kan du hurtigt få en idé om, hvor mange kWh du bruger og hvad du betaler pr. kWh. Dette vil også give dig en idé om, hvorvidt du har et højt eller lavt strømforbrug – og hvorvidt der er plads til energibesparende forbedringer.

 

Hold øje med priserne og spar el

Når du skal spare på strømmen i hjemmet, er det ikke altid ensbetydende med, at du skal sænke dit elforbrug. Hvis du har mange strømslugende apparater derhjemme, kan det være en god idé at overveje at skrive til en variabel elaftale, da det giver dig mulighed for at udnytte de lave strømtimer. 

Selvom du har en fast elaftale, kan det også være en god idé at tænke en ekstra gang over, hvornår du bruger strømmen i løbet af dagen. I Danmark betaler vi nemlig alle en nettarif, som dækker over transporten af strømmen fra elnettet og hjem til vores husstand. I 2023 blev der indført en ny tarifmodel, som gjorde det væsentligt dyrere at få strømmen transporteret i tidsrummet kl 17.00 – 21.00.

Ved at bruge strømmen udenfor dette tidspunkt, kan du minimere din elregning.

I grafen nedenfor kan du hurtigt og nemt se, hvornår strømmen er billigst i dag, så du kan planlægge dit forbrug derefter. 

Er det nemt at spare penge på strøm?

Ja, det er ganske simpelt at spare på strømmen i hjemmet. Med ganske få ændringer, kan du hurtigt spare på elforbruget – og dermed spare penge på elregningen. 

Men hvordan kan man spare på strømmen? Der findes mange gode spareråd, som kan hjælpe dig med at spare på el. Længere nede på siden har vi samlet nogle gode el spareråd, som du hurtigt kan indføre i hjemmet. 

spare penge paa stroem

10 nemme tips til at spare på strømmen

Hvordan sparer man på el? Vil du blive bedre til at spare på el af økonomiske eller miljømæssige grunde, giver vi dig her 10 gode råd til at spare på strømmen i hjemmet.

Sådan sparer du på strømmen:

  1. Sluk direkte på kontakten
  2. Udnyt varmen fra ovnen
  3. Brug LED-pærer
  4. Undgå standby
  5. Fyld maskinen helt
  6. Skru ned for temperaturen
  7. Brug tørresnoren i stedet for tørretumbleren
  8. Brug dine elektriske apparater, når kWh-prisen er lavest
  9. Vælg energieffektive hvidevarer og apparater
  10. Kobl alt fra inden ferien

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan sparer jeg bedst på el?

Hvordan sparer man på strømmen? Hvis du gerne vil spare lidt på elregningen, så er der heldigvis mange gode råd at hente her på siden. Det bedste råd er dog, at du skal holde dig opdateret med elpriserne time for time. Så kan du få et godt overblik over, hvornår strømmen er billigst at bruge i løbet af døgnet.

 

Hvad kan man spare mest strøm på?

Det er typisk vores underholdsningsapparater, såsom TV, PlayStation og computer, som er de største strømslugere i hjemmet. Det skyldes, at disse apparater også bruger en del standby strøm.

 

Gode sparetips til el

Der findes mange gode strøm sparetips, og det er ganske simpelt at spare på energien i hjemmet. Her på siden har vi samlet nogle gode sparetips, som kan hjælpe dig med at spare på din elregning.

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Maria

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.