Skift elselskab

Indholdsfortegnelse

I Danmark har elmarkedet været frit siden 2003, det betyder at du selv bestemmer hvilket elselskab, der skal levere strøm til dig og din bolig.

Der kan være mange grunde til, at du vil skifte til et andet elselskab end dit nuværende. Du kan for eksempel stå midt i en flytning eller måske har du fundet et billigere elselskab, og derfor ønsker at skifte for at spare penge. Grundene kan være mange, men målet er at finde det bedste elselskab for dig og dine behov.

Sådan skifter du el-leverandør – trin for trin

Det kan først for virke en smule uoverskuelig at skifte elselskaber, men det er enkelt, når det kommer til stykket, du kan blot følge disse trin:

 1. Undersøg din opsigelsesperiode. En opsigelsesperiode består for det meste af en varsel på løbende måned samt en yderligere måned. Nogle elselskaber har dog en længere bindingsperiode, som kan strække sig helt op til 6 måneder.
 2. Sammenlign de forskellige udbudte elselskaber og deres elpriser ved at indhente et godt tilbud på billig-strom.dk – det er både gratis og uforpligtende.
 3. Her modtager du tre tilbud fra tre elselskaber, så du kan vælge det produkt, der både passer bedst til dine behov og har den bedste pris.
 4. Nu skal du godkende eller underskrive din nye el aftale, hvilket du typisk underskriver digitalt.
 5. Dit nyvalgte elselskab vil sørge for at informere dit tidligere elselskab om skiftet.
 6. Til sidst skal du aflæse din elmåler. Hvis du bor i en ældre ejendom, skal du formentlig aflæse din elmåler manuelt. De fleste elmåler har dog en moderne måler som kan aflæses automatisk. Efter målingen vil dit tidligere elselskab sende dig en slutopgørelse, som du skal have modtaget senest seks uger efter dit skift.

Hvem er det bedste elselskab i Danmark?

Der er mange forskellige udbydere af el i Danmark, derfor kan det være svært at overskue markedet, når man ønsker at skifte elleverandør. 

Det er derfor vigtigt at gøre op med sig selv, hvad man vægter i sit valg af elselskab. 

Ønsker du klimavenlig strøm eller vil du have den billigste pris? Dette er relevant at tænke over før du træffer dit valg af elleverandør. 

På billig-strom.dk kan du indhente et tilbud samt få et overblik over elselskabernes priser og vilkår, så du kan vælge det elselskab som passer dig og dine behov bedst.

 

Skift elselskab – se de bedste ifølge Trustpilot

Placering Elselskab Trustpilot Score
1.
Jysk Energi
4,8
2.
NRGi
4,7
3.
Strømlinet
4,6
4.
Gasel
4,3
5.
OK
4,3
6.
Natur-Energi
4,2
7.
B.Energy
4,2
8.
Norlys
3,8
9.
Energi Fyn
3,6
10.
EWII
3,5

Sidst opdateret april, 2023.

3 gode råd inden du skal træffe dit valg af elselskab

Hvis du stadig tænker hvilket elselskab skal jeg vælge? Så får du her 3 gode råd til dit valg af elselskab. 

 1. Først kan det være fordelagtigt at få en fornemmelse af hvor mange kWh du cirka bruger om måneden, samt hvor meget du betaler per kWh hos sin nuværende leverandør.

 2. Herefter er det en god ide at sikre dig, at du ikke bliver snydt af introduktionstilbud, da mange elleverandører kører med ekstra lave priser i den første periode som kunde, disse elpriser vil dog blive sat op i den efterfølgende periode. Det er derfor vigtigt at tjekke hvad prisen bliver efter introduktionstilbudet.

 3. Til sidst er det vigtigt at være opmærksom på potentielle bindingsperioder, da nogle elselskaber kan binde dig op til 6 måneder.

   

Har mit valg af elleverandør betydning for min elregning?

Dit valg af elleverandør har en betydning både, når det kommer til pris, der kan altså være penge at spare ved at skifte elselskab. Samtidig er det kun 12% af din elregning, som påvirkes af konkurrence på elmarkedet. 

Det vil sige at de resterende eludgifter på din elregning er sat af staten, det er udgifter som moms, skat, afgifter og transport, og disse kan naturligvis ikke ændres. 

Der er dog stadig 12% af elregning som kan ændres, og dette kan have en væsentlig betydning for hvor meget du kan spare, når du skal vælge elselskab.

Hvor meget kan jeg spare ved at skifte elselskab?

Det er gratis at skifte elselskab, du skal derfor ikke bekymre dig om en yderligere udgift på din regning, hvis du ønsker at skifte elleverandør. 

Det er dog svært at sætte et tal på hvor meget du kan spare, da elselskaber varierer i pris, og besparelsen afhænger derfor af dit nuværende elselskabs pris.

Størstedelen af det beløb du betaler til elselskabet styres af afgifter, PSO og moms, så det er begrænset hvor meget kWh prisen kan differentiere mellem de forskellige selskaber. Derfor kan det på sigt godt betyde en forskel på flere tusinde kroner. 

skift-elselskab

Tilmeld el når du skal flytte

Det er vigtigt at huske, at hvis du står midt i en flytning skal du selv sørge for at tilmelde el. Der er derfor et par gode huskeregler, som du skal gøre, hvis du skal flytte. 

Du skal huske at aflæse din elmåler, når du flytter ind i din nye bolig, samt informere dit elselskab om aflæsning, så du ikke risikere at betale for forbrug for tidligere beboer. 

I forbindelse med aflæsningen af din nye boligs elmåler, skal dit elselskab modtage aflæsningsdatoen samt indflytningsdatoen senest 5 dage efter du er flyttet ind i din nye bolig. 

Til sidst skal du huske at opdatere din betalingsserviceaftale, da den ikke automatisk flytter med – på den måde er du sikker på, at din elregning bliver betalt til tiden.

Hvilket elselskab skal jeg vælge?

Til sidst er det store spørgsmål så – hvilket elselskab skal jeg vælge? 

Der er en lang række elselskaber i Danmark, hvilket kan være ret forvirrende. Heldigvis kan du her på billig-strom.dk få et overblik over de forskellige elselskaber, og finde de bedste elpriser. 

Til sidst er det vigtigste, når du skal vælge et nyt elselskab, at du tænker over, hvad der er vigtigst for dig, så du til sidst ender med at have en elleverandør, som passer bedst til dig og dine behov.

Skift til en grøn energikilde

Udover prisen på dit elselskab, har du også mulighed for at have indflydelse på, hvor din strøm kommer fra.

El vil i fremtiden spille en rolle i vores samlede energiforbrug, og da energi er en af vores største klimasyndere i Danmark, vil et aktivt tilvalg af grøn energi bidrage til et mere klimavenligt samfund med mindre CO2-udledning. 

Det er som sådan ikke muligt at bestemme præcis hvor ens strøm kommer fra. Al strøm fra alle energikilder – grønne som konventionelle – bliver samlet i det fælles elnet, og det har derfor ingen praktisk betydning for dig som bruger at vælge et grønt produkt. 

Dog kan du vælge et elselskab, hvor elselskabet køber strømmen fra vedvarende energikilder som f.eks. vindmøller eller solceller, og dermed støtter den grønne omstilling. 

Grøn strøm er ofte en smule dyrere, men du kan på den anden side have god samvittighed over at bidrage til en grønnere verden.

Skift-elselskab

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er det gratis at skifte elselskab?

Det koster ikke noget at skifte elselskab. Man kan i princippet skifte elselskab når man har lyst, og derved få den bedst mulig el-aftale.

 

Kan man spare penge ved at skifte elselskab?

Man bør hele tiden holde øje med elselskaberne og hvad de tilbyder. Der kan være penge at spare ved at skifte elselskab, dog kræver det man jævnligt holder sig opdateret.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.