Hvor meget strøm bruger en mikrobølgeovn?

Indholdsfortegnelse

Mikrobølgeovnen er efterhånden blevet en uundværlig del i de fleste køkkener. I dag er mikroovnene spækket med en masse fantastiske funktioner, som næsten gør den til en leg at anvende. Derudover sparer den os for en masse tid i køkkenet, og allerede efter ganske få minutter kan man nyde et lækkert og varmt måltid – så der er vist ikke noget at sige til, at mikrobølgeovnen er blevet så populær.

Men i disse dyre tider, hvor elpriserne er skudt helt i vejret, er vi blevet væsentligt mere opmærksomme på prisen per kWh. De høje elpriser kan nemlig mærkes på vores elregninger, og vi er derfor blevet mere bevidste om, hvordan vi kan spare på strømforbruget derhjemme.

Men hvad koster det egentlig at tænde for mikroovnen? Det kan du finde svaret på lige her.

Hvor mange watt bruger en mikrobølgeovn?

Mikroovnens strømforbrug afhænger af flere parametre. Det afhænger både af, hvor ofte du bruger din mikroovn og de aktuelle elpriser. En mikroovn tilbyder desuden flere forskellige varmeprogrammer, hvor wattforbruget varierer, og det kan derfor være svært at nå frem til et konkret svar på, hvor mange kWh den reelt bruger. 

Energistyrelsen har dog udarbejdet deres egne estimater for mikrobølgeovnens strømforbrug. Ifølge Energistyrelsen bruger en almindelig mikroovn omkring 0,03 kWh pr. gang. Såfremt du bruger din mikrobølgeovn 3 gange om ugen, vil du få et årligt strømforbrug på blot 5 kWh.

Beregn hvor meget din mikrobølgeovn koster i strøm

Hvad bruger mest strøm – ovn eller mikroovn?

Det kan være lidt svært at svare på, hvorvidt det er ovnen eller mikroovnen, der bruger mest strøm. Det afhænger nemlig både af ovnenes størrelse, type, alder og effektivitet. Man siger dog som udgangspunkt, at en ovn generelt bruger mere strøm end en mikrobølgeovn. Det skyldes, at ovnen er væsentligt større og den kræver derfor en del varme, før den er klar til brug, hvor en mikroovn varmer i det sekund, du tænder for den. 

Ifølge Energistyrelsen bruger en almindelig ovn omkring 0,73 kWh pr. gang, hvor en mikrobølgeovn som sagt bruger omkring 0,03 kWh pr. gang.

Det kan dog være lidt svært at forholde sig til antallet af kWh, og vi har derfor beregnet et mere konkret og realistisk eksempel, som kan give dig en god indikation af, hvad det reelt koster at bruge mikroovnen og ovnen i kroner og øre.

Hvis vi antager, at prisen pr. kWh er 3 kr., vil dine udgifter for henholdsvis ovnen og mikrobølgeovnen se således ud: 

  • Årlige strømudgifter til ovn: 342 kr.
  • Årlige strømudgifter til mikrobølgeovn: 15 kr. 

Der er dermed ingen tvivl om, at mikrobølgeovnen er markant billigere end ovnen, og der kan derfor være mange penge at spare på sigt ved at ty til mikrobølgeovnen fremover.

hvad-bruger-mest stroem-ovn-eller-mikroovn

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er mikroovn billigere end komfur?

Det korte svar er: ja. En kogeplader bruger væsentligt mere strøm end en mikrobølgeovn, og der kan derfor være penge at spare ved at bruge mikroovnen lidt oftere. 

 

Hvor mange kWh bruger en mikroovn?

Ifølge Energistyrelsen bruger en mikroovn omkring 0,03 kWh pr. gang. Hvis det antages, at prisen pr. kWh er 3 kr., og du gennemsnitligt bruger mikroovnen 3 gange om ugen, vil du få et årligt strømforbrug på 15 kr.

Skrevet af

Maria
Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen. Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig. Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.