Skift elselskab – Sådan skifter du hurtigt elselskab

Indholdsfortegnelse

I Danmark har elmarkedet været frit siden 2003, det betyder at du selv bestemmer hvilket elselskab, der skal levere strøm til dig og din bolig.

Der kan være mange grunde til, at du vil skifte til et andet elselskab end dit nuværende. Du kan for eksempel stå midt i en flytning eller måske har du fundet et billigere elselskab, og derfor ønsker at skifte for at spare penge. Grundene kan være mange, men målet er at finde det bedste elselskab for dig og dine behov.

Kan man skifte elselskab?

Ja, det kan man godt. I Danmark bestemmer du nemlig helt selv, hvem der skal være dit elselskab – og det er naturligvis en fordel for dig. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du hurtigt og nemt skifter energiselskab. 

 

Kan det betale sig at skifte elselskab?

Ofte kan det godt betale sig at skifte elselskab. Der kan nemlig være stor forskel i elpriserne hos de forskellige elselskaber, og derfor kan det godt betale sig at sammenligne priserne hos de forskellige elselskaber, så du får den bedste pris.

Hvordan skifter man elselskab?

Mange af os har måske en lille frygt for, at det er en kompliceret opgave at skifte elselskab – men det er faktisk slet ikke tilfældet. Det er nemlig ganske simpelt at skifte el-leverandør. 

Sådan skifter du hurtigt og nemt elselskab:

 1. Start med at undersøge din nuværende elaftale
  Først og fremmest er det en god idé at undersøge din nuværende elaftale. Her bør du være opmærksom på, hvilken type elaftale du har på nuværende tidspunkt. Du bør også undersøge, hvor meget dit årlige strømforbrug ligger på, da det kan hjælpe dig med at finde frem til den billigste elaftale. Husk at være opmærksom på, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab.

 2. Sammenlign priser hos elselskaberne
  Når du har fået styr på alt det praktiske, kan du begynde at lede efter dit nye elselskab. På Billig-Strøm.dk kan du hurtigt og nemt sammenligne priserne hos de forskellige elselskaber, så du hurtigt kan finde det billigste elselskab. Du kan sammenligne elpriser lige her.

 3. Vælg det elselskab, som du gerne vil skifte til
  Når du fundet frem til det bedste elselskab for dig, så skal du blot tilmelde dig på deres hjemmeside. Derefter sørger det nye elselskab for alt det praktiske i forbindelse med overflytningen fra dit nuværende elselskab. 

Hvem er det bedste elselskab i Danmark?

Der er mange forskellige udbydere af el i Danmark, derfor kan det være svært at overskue markedet, når man ønsker at skifte elleverandør. Det er derfor vigtigt at gøre op med sig selv, hvad man vægter i sit valg af elselskab. 

Ønsker du klimavenlig strøm eller vil du have den billigste pris? Dette er relevant at tænke over før du træffer dit valg af elleverandør. På billig-strom.dk kan du indhente et tilbud samt få et overblik over elselskabernes priser og vilkår, så du kan vælge det elselskab som passer dig og dine behov bedst.

 

Hvor hurtigt kan man skifte elselskab?

Vidste du, at du faktisk kan skifte elselskab fra dag til dag? Det tager nemlig ikke mere end 5 minutter at skifte over til et nyt elselskab.
Før du skifter elselskab bør du dog undersøge, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Hvis du stadig er bundet af en bindingsperiode, vil du nemlig ikke have mulighed for at skifte over til et nyt elselskab, før bindingsperioden er udløbet. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode eller ej, kan du altid læse din elaftale igennem. Her fremgår det nemlig tydeligt, hvorvidt du har en bindingsperiode og hvor længe denne periode strækker sig over.

 

Skal du skifte elleverandør? Se de bedste ifølge Trustpilot

Nedenfor har vi samlet en oversigt over nogle af de bedste udbydere ifølge Trustpilot.

Placering Elselskab Trustpilot Score
1.
Kärnfull Energi
4,9
2.
NRGi
4,7
3.
Energidrift
4,7
4.
AURA
4,6
5.
Energi+
4,3
6.
OK
4,3
7.
B.energy
4,3
8.
Gasel
4,5
10.
Edison El
3,8

3 gode råd før du skifter el-leverandør

Er du i tvivl om, hvordan du finde frem til det rette elselskab for dig? Vi har samlet 3 gode råd, som forhåbentlig kan hjælpe dig på rette vej ifm. et skift af elselskab. 

 1. Hvad er dit årlige strømforbrug?
  Først kan det være fordelagtigt at få en fornemmelse af hvor mange kWh du cirka bruger om måneden, samt hvor meget du betaler per kWh hos sin nuværende leverandør.

 2. Pas på introduktionstilbud
  Herefter er det en god ide at sikre dig, at du ikke bliver snydt af introduktionstilbud, da mange elleverandører kører med ekstra lave priser i den første periode som kunde, disse elpriser vil dog blive sat op i den efterfølgende periode. Det er derfor vigtigt at tjekke hvad prisen bliver efter introduktionstilbudet.

 3. Vær opmærksom på bindingsperioder
  Til sidst er det vigtigt at være opmærksom på potentielle bindingsperioder, da nogle udbydere kan binde dig op til 6 måneder.

Skift elselskab og spar penge

Dit valg af elselskab har betydning,  når det drejer sig om pris – der kan nemlig være penge at spare ved at skifte elselskab. Samtidig er det kun 12% af din elregning, som påvirkes af konkurrence på elmarkedet. 

Det vil sige at de resterende eludgifter på din elregning er sat af staten, det er udgifter som moms, skat, afgifter og transport, og disse kan naturligvis ikke ændres. Der er dog stadig 12% af elregning som kan ændres, og dette kan have en væsentlig betydning for hvor meget du kan spare, når du skal vælge elselskab.

Hvor meget kan jeg spare ved at skifte elselskab?

Det er gratis at skifte elselskab, du skal derfor ikke bekymre dig om en yderligere udgift på din regning, hvis du ønsker at skifte elleverandør. 

Det er dog svært at sætte et tal på hvor meget du kan spare, da elselskaber har forskellige elpriser, og besparelsen afhænger derfor af dit nuværende elselskabs pris.

Størstedelen af det beløb du betaler til elselskabet styres af afgifter, PSO og moms, så det er begrænset hvor meget kWh prisen kan differentiere mellem de forskellige selskaber. Derfor kan det på sigt godt betyde en forskel på flere tusinde kroner. 

skift-elselskab

Husk at tilmelde el, når du skal flytte

Det er vigtigt at huske, at du selv skal sørge for at tilmelde el, når du skal flytte. Der er derfor et par gode huskeregler, som du skal gøre, hvis du skal flytte. 

Du skal huske at aflæse din elmåler, når du flytter ind i din nye bolig, samt informere dit elselskab om aflæsning, så du ikke risikere at betale for forbrug for tidligere beboer. 

I forbindelse med aflæsningen af din nye boligs elmåler, skal dit elselskab modtage aflæsningsdatoen samt indflytningsdatoen senest 5 dage efter du er flyttet ind i din nye bolig. 

Til sidst skal du huske at opdatere din betalingsserviceaftale, da den ikke automatisk flytter med – på den måde er du sikker på, at din elregning bliver betalt til tiden.

Skift til en grøn energikilde

Udover prisen hos din strømleverandør, har du også mulighed for at have indflydelse på, hvor din strøm kommer fra.

El vil i fremtiden spille en rolle i vores samlede energiforbrug, og da energi er en af vores største klimasyndere i Danmark, vil et aktivt tilvalg af grøn energi bidrage til et mere klimavenligt samfund med mindre CO2-udledning. 

Det er som sådan ikke muligt at bestemme præcis hvor ens strøm kommer fra. Al strøm fra alle energikilder – grønne som konventionelle – bliver samlet i det fælles elnet, og det har derfor ingen praktisk betydning for dig som bruger at vælge et grønt produkt. 

Dog kan du vælge et elselskab, hvor elselskabet køber strømmen fra vedvarende energikilder som f.eks. vindmøller eller solceller, og dermed støtter den grønne omstilling. 

Grøn strøm er ofte en smule dyrere, men du kan på den anden side have god samvittighed over at bidrage til en grønnere verden.

Skift-elselskab

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er det gratis at skifte elselskab?

Det koster ikke noget at skifte elselskab. Man kan i princippet skifte elselskab når man har lyst, og derved få den bedst mulig el-aftale.

Kan man spare penge ved at skifte elselskab?

Man bør hele tiden holde øje med elselskaberne og hvad de tilbyder. Der kan være penge at spare ved at skifte elselskab, dog kræver det man jævnligt holder sig opdateret.

Hvor lang tid tager det at skifte elselskab?

Det tager ikke meget mere end 5 minutter at skifte strømleverandør. Dog skal du være opmærksom på, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Du kan nemlig ikke skifte over til et nyt elselskab så længe, du er underlagt en bindingsperiode.

Hvordan skifter jeg elselskab?

Det er faktisk ganske simpelt at skifte elselskab. Vi anbefaler, at du sammenligner priserne hos de forskellige elselskaber før du skifter elselskab. Når du har fundet den bedste pris, skal du blot tilmelde dig strøm på det nye elselskabs hjemmeside.

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Maria

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Skift elselskab – Sådan skifter du hurtigt elselskab

Sammenlign elselskaber og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere
Priserne er senest opdateret: 17. juni 2024
Indholdsfortegnelse

I Danmark har elmarkedet været frit siden 2003, det betyder at du selv bestemmer hvilket elselskab, der skal levere strøm til dig og din bolig.

Der kan være mange grunde til, at du vil skifte til et andet elselskab end dit nuværende. Du kan for eksempel stå midt i en flytning eller måske har du fundet et billigere elselskab, og derfor ønsker at skifte for at spare penge. Grundene kan være mange, men målet er at finde det bedste elselskab for dig og dine behov.

Kan man skifte elselskab?

Ja, det kan man godt. I Danmark bestemmer du nemlig helt selv, hvem der skal være dit elselskab – og det er naturligvis en fordel for dig. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du hurtigt og nemt skifter energiselskab. 

 

Kan det betale sig at skifte elselskab?

Ofte kan det godt betale sig at skifte elselskab. Der kan nemlig være stor forskel i elpriserne hos de forskellige elselskaber, og derfor kan det godt betale sig at sammenligne priserne hos de forskellige elselskaber, så du får den bedste pris.

Hvordan skifter man elselskab?

Mange af os har måske en lille frygt for, at det er en kompliceret opgave at skifte elselskab – men det er faktisk slet ikke tilfældet. Det er nemlig ganske simpelt at skifte el-leverandør. 

Sådan skifter du hurtigt og nemt elselskab:

 1. Start med at undersøge din nuværende elaftale
  Først og fremmest er det en god idé at undersøge din nuværende elaftale. Her bør du være opmærksom på, hvilken type elaftale du har på nuværende tidspunkt. Du bør også undersøge, hvor meget dit årlige strømforbrug ligger på, da det kan hjælpe dig med at finde frem til den billigste elaftale. Husk at være opmærksom på, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab.

 2. Sammenlign priser hos elselskaberne
  Når du har fået styr på alt det praktiske, kan du begynde at lede efter dit nye elselskab. På Billig-Strøm.dk kan du hurtigt og nemt sammenligne priserne hos de forskellige elselskaber, så du hurtigt kan finde det billigste elselskab. Du kan sammenligne elpriser lige her.

 3. Vælg det elselskab, som du gerne vil skifte til
  Når du fundet frem til det bedste elselskab for dig, så skal du blot tilmelde dig på deres hjemmeside. Derefter sørger det nye elselskab for alt det praktiske i forbindelse med overflytningen fra dit nuværende elselskab. 

Hvem er det bedste elselskab i Danmark?

Der er mange forskellige udbydere af el i Danmark, derfor kan det være svært at overskue markedet, når man ønsker at skifte elleverandør. Det er derfor vigtigt at gøre op med sig selv, hvad man vægter i sit valg af elselskab. 

Ønsker du klimavenlig strøm eller vil du have den billigste pris? Dette er relevant at tænke over før du træffer dit valg af elleverandør. På billig-strom.dk kan du indhente et tilbud samt få et overblik over elselskabernes priser og vilkår, så du kan vælge det elselskab som passer dig og dine behov bedst.

 

Hvor hurtigt kan man skifte elselskab?

Vidste du, at du faktisk kan skifte elselskab fra dag til dag? Det tager nemlig ikke mere end 5 minutter at skifte over til et nyt elselskab.
Før du skifter elselskab bør du dog undersøge, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Hvis du stadig er bundet af en bindingsperiode, vil du nemlig ikke have mulighed for at skifte over til et nyt elselskab, før bindingsperioden er udløbet. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode eller ej, kan du altid læse din elaftale igennem. Her fremgår det nemlig tydeligt, hvorvidt du har en bindingsperiode og hvor længe denne periode strækker sig over.

 

Skal du skifte elleverandør? Se de bedste ifølge Trustpilot

Nedenfor har vi samlet en oversigt over nogle af de bedste udbydere ifølge Trustpilot.

Placering Elselskab Trustpilot Score
1.
Kärnfull Energi
4,9
2.
NRGi
4,7
3.
Energidrift
4,7
4.
AURA
4,6
5.
Energi+
4,3
6.
OK
4,3
7.
B.energy
4,3
8.
Gasel
4,5
10.
Edison El
3,8

3 gode råd før du skifter el-leverandør

Er du i tvivl om, hvordan du finde frem til det rette elselskab for dig? Vi har samlet 3 gode råd, som forhåbentlig kan hjælpe dig på rette vej ifm. et skift af elselskab. 

 1. Hvad er dit årlige strømforbrug?
  Først kan det være fordelagtigt at få en fornemmelse af hvor mange kWh du cirka bruger om måneden, samt hvor meget du betaler per kWh hos sin nuværende leverandør.

 2. Pas på introduktionstilbud
  Herefter er det en god ide at sikre dig, at du ikke bliver snydt af introduktionstilbud, da mange elleverandører kører med ekstra lave priser i den første periode som kunde, disse elpriser vil dog blive sat op i den efterfølgende periode. Det er derfor vigtigt at tjekke hvad prisen bliver efter introduktionstilbudet.

 3. Vær opmærksom på bindingsperioder
  Til sidst er det vigtigt at være opmærksom på potentielle bindingsperioder, da nogle udbydere kan binde dig op til 6 måneder.

Skift elselskab og spar penge

Dit valg af elselskab har betydning,  når det drejer sig om pris – der kan nemlig være penge at spare ved at skifte elselskab. Samtidig er det kun 12% af din elregning, som påvirkes af konkurrence på elmarkedet. 

Det vil sige at de resterende eludgifter på din elregning er sat af staten, det er udgifter som moms, skat, afgifter og transport, og disse kan naturligvis ikke ændres. Der er dog stadig 12% af elregning som kan ændres, og dette kan have en væsentlig betydning for hvor meget du kan spare, når du skal vælge elselskab.

Hvor meget kan jeg spare ved at skifte elselskab?

Det er gratis at skifte elselskab, du skal derfor ikke bekymre dig om en yderligere udgift på din regning, hvis du ønsker at skifte elleverandør. 

Det er dog svært at sætte et tal på hvor meget du kan spare, da elselskaber har forskellige elpriser, og besparelsen afhænger derfor af dit nuværende elselskabs pris.

Størstedelen af det beløb du betaler til elselskabet styres af afgifter, PSO og moms, så det er begrænset hvor meget kWh prisen kan differentiere mellem de forskellige selskaber. Derfor kan det på sigt godt betyde en forskel på flere tusinde kroner. 

skift-elselskab

Husk at tilmelde el, når du skal flytte

Det er vigtigt at huske, at du selv skal sørge for at tilmelde el, når du skal flytte. Der er derfor et par gode huskeregler, som du skal gøre, hvis du skal flytte. 

Du skal huske at aflæse din elmåler, når du flytter ind i din nye bolig, samt informere dit elselskab om aflæsning, så du ikke risikere at betale for forbrug for tidligere beboer. 

I forbindelse med aflæsningen af din nye boligs elmåler, skal dit elselskab modtage aflæsningsdatoen samt indflytningsdatoen senest 5 dage efter du er flyttet ind i din nye bolig. 

Til sidst skal du huske at opdatere din betalingsserviceaftale, da den ikke automatisk flytter med – på den måde er du sikker på, at din elregning bliver betalt til tiden.

Skift til en grøn energikilde

Udover prisen hos din strømleverandør, har du også mulighed for at have indflydelse på, hvor din strøm kommer fra.

El vil i fremtiden spille en rolle i vores samlede energiforbrug, og da energi er en af vores største klimasyndere i Danmark, vil et aktivt tilvalg af grøn energi bidrage til et mere klimavenligt samfund med mindre CO2-udledning. 

Det er som sådan ikke muligt at bestemme præcis hvor ens strøm kommer fra. Al strøm fra alle energikilder – grønne som konventionelle – bliver samlet i det fælles elnet, og det har derfor ingen praktisk betydning for dig som bruger at vælge et grønt produkt. 

Dog kan du vælge et elselskab, hvor elselskabet køber strømmen fra vedvarende energikilder som f.eks. vindmøller eller solceller, og dermed støtter den grønne omstilling. 

Grøn strøm er ofte en smule dyrere, men du kan på den anden side have god samvittighed over at bidrage til en grønnere verden.

Skift-elselskab

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er det gratis at skifte elselskab?

Det koster ikke noget at skifte elselskab. Man kan i princippet skifte elselskab når man har lyst, og derved få den bedst mulig el-aftale.

 

Kan man spare penge ved at skifte elselskab?

Man bør hele tiden holde øje med elselskaberne og hvad de tilbyder. Der kan være penge at spare ved at skifte elselskab, dog kræver det man jævnligt holder sig opdateret.

 

Hvor lang tid tager det at skifte elselskab?

Det tager ikke meget mere end 5 minutter at skifte strømleverandør. Dog skal du være opmærksom på, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Du kan nemlig ikke skifte over til et nyt elselskab så længe, du er underlagt en bindingsperiode.

 

Hvordan skifter jeg elselskab?

Det er faktisk ganske simpelt at skifte elselskab. Vi anbefaler, at du sammenligner priserne hos de forskellige elselskaber før du skifter elselskab. Når du har fundet den bedste pris, skal du blot tilmelde dig strøm på det nye elselskabs hjemmeside.

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Maria

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.