Varmecheck | Alt du skal vide om varmehjælp

Indholdsfortegnelse

Opdateret 2. april 2024

Varmechecken er blevet udbetalt

Mere end 400.000 husstande har fået udbetalt en varmecheck på 6.000 kr. Varmechecken var et engangsbeløb, som blev udbetalt i fyringssæsonen 2021-2022, og denne pulje er derfor lukket.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få varmehjælp? Eller er du på udkig efter mere information om, hvordan du søger varmetilskud eller hvornår varmechecken udbetales? Her på siden kan du finde al den nødvendige viden om varmechecken, så du ved, hvornår den kommer, og hvad du skal gøre for at modtage den.

Hvad er varmecheck?

En varmecheck, også kaldet varmehjælp, er et engangstilskud, som udbetales til husstande med særligt lave indkomster. Varmechecken blev opfundet grundet de høje prisstigninger på varme, og varmetilskuddet har derfor til formål at hjælpe bestemte husstande med at betale regningen. 

Der er dog 3 kriterier for varmecheck, som skal være opfyldt, før du er berettiget til at modtage den. 

hvad-er-varmecheck

Hvem kan få varmecheck?

Så, hvem får egentlig varmecheck? Det er faktisk muligt for alle og enhver at få en varmecheck udbetalt. Dog har staten opsat nogle betingelser for varmecheck, og hvis de bliver opfyldt hjemme i din husstand, så er du berettiget til at modtage varmetilskud.

Kriterier for varmecheck:

  1. Husstanden må maksimalt have en samlet årlig indkomst på 650.000 kr. i 2020. Det svarer til 706.000 kr. før APM.
  2. Husstanden har ikke modtaget en varmecheck i 2022.
  3. Pr. 1 januar 2022 skal husstandens bolig være registreret i BBR. Registrerering skal være med udgangspunkt i én af følgende varmekilder: naturgas, fjernvarme med høj gas- og/eller elandel eller elektricitet, såsom eksempelvis en varmepumper.

Varmecheck til lejebolig

Det er ligegyldigt, hvorvidt du bor i et hus eller lejlighed – du kan sagtens være berettiget til at modtage varmechecken, selvom du bor i en lejlighed eller lejebolig. Derudover kan du også være berettiget til en varmecheck, hvis du er på kontanthjælp eller dagpenge. Varmechecken er nemlig en arbejdsfri indtægt, og det kommer derfor ikke til at påvirke dine muligheder for fortsat at modtage kontanthjælp eller arbejdsløshedsdagpenge.

 

Kan studerende få varmecheck?

Uanset om du er på dagpenge, kontanthjælp eller SU, så kan du være berettiget til at modtage varmetillæg. Så længe din husstand opfylder statens betingelser, så kan du som studerende også få varmechecken. 

Hvor meget er varmechecken på?

Med de stigende elpriser kan det være en stor hjælp at modtage et varmetilskud, som kan hjælpe med at betale varmeregningen. Mere end 320.000 husstande er berettiget til at modtage varmehjælp – og det kan sagtens være, at din husstand er en af dem. Varmechecken er et tilskud på 6.000 kr. Det er en skattefri varmecheck, og du skal derfor ikke betale skat af de 6.000 kr. 

Hvem får udbetalt varmecheck?

Hvis din husstand lever op til de pågældende betingelser, så vil varmechecken automatisk blive udbetalt til den ældste person i husstanden. Beløbet bliver automatisk indsat på personens NemKonto. 

 

Hvornår bliver varmechecken udbetalt 2023?

Men hvornår udbetales den skattefri varmecheck? Det er nok et spørgsmål, som mange undrer sig over. I 2022 modtog hovedparten deres varmecheck i perioden august – november 2022.  I år åbner ansøgningsrunden d. 14. marts 2023, og det forventes at varmecheckens første udbetaling finder sted i april 2023. Den efterfølgende udbetalingsdato er ikke fastsat endnu, da det afhænger af sagsbehandlingstiden og mængden af ansøgninger.

hvem-faar-udbetalt-varmecheck

Hvorfor har jeg ikke fået varmecheck?

Hvis du opfylder kriterierne for varmechecken, men ikke har modtaget tilskuddet, så skal du ansøge om at få tilskuddet udbetalt gennem en supplerende ansøgningsrunde. Her skal du kunne dokumentere, at din husstand opfylder kravene. Hvis din ansøgning bliver godkendt, vil du modtage dit manglende tilskud i løbet af juni 2023. Den supplerende ansøgningsrunde finder du på varmecheck.dk.

 

Søg varmecheck – hvordan fungerer varmecheck ansøgningen?

Mange undrer sig nok over, hvordan man egentlig søger om varmecheck – og det er heldigvis ganske simpelt. De fleste husstande, som opfylder kriterierne for varmechecken, får nemlig varmetilskuddet udbetalt helt automatisk. Dog kan man risikere, at man ikke har fået varmechecken udbetalt på trods af, at man er berettiget til at modtage den. Hvis det er tilfældet, skal man søge om varmechecken i en supplerende ansøgningsrunde, hvor man skal dokumentere, at man opfylder kravene.

 

Hvornår kan man søge om varmehjælp 2023?

Hvis du ikke har modtaget varmechecken i 2022, så har du haft mulighed for at ansøge om varmechecken i den supplerende ansøgningsrunde i perioden 14. marts til og med 10. maj 2023. Det forventes, at udbetalingen af varmechecken starter i juni 2023.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg få varmecheck?

Hvem kan få varmetillæg? Hvis din husstand opfylder kriterierne for varmecheck, er du berettiget til at modtage varmehjælp, som er et tilskud til varmeregningen. Her på siden kan du læse mere om de pågældende kriterier for varmehjælp.

 

Hvornår kommer varmechecken i 2023?

Det forventes, at alle hustande, som opfylder de pågældende kriterier, vil modtage deres varmetilskud i løbet af juni 2023.

 

Hvordan fungerer ansøgning om varmecheck?

Det er heldigvis ret simpelt at søge om varmecheck – du skal nemlig ikke gøre noget. Hvis din husstand opfylder kravene, vil du modtage jeres varmetilskud helt automatisk. Hvis du ikke har modtaget tilskuddet på trods af, at din husstand er berettiget, skal du ansøge om varmechecken gennem en supplerende ansøgning.

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Maria

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.