Varmecheck 2022 | Alt du skal vide om varmehjælp

Indholdsfortegnelse

Er du i tvivl, om du kan få varmehjælp i 2022, eller leder du efter mere information om, hvordan du søger varmetilskud i 2022, og hvornår varmechecken udbetales? Her på siden får du al den nødvendige viden om varmechecken, så du ved, hvornår den kommer, og hvad du skal gøre for at modtage den.

Hvem kan få varmetillæg?

Så hvem får varmecheck i 2022? Faktisk kan alle få en varmecheck udbetalt, hvis husstanden opfylder de tre følgende betingelser:

  1. En person i husstanden er inden d. 1. januar 2022 registreret hos Det Centrale Personregister.
  2. Boligen skal opvarmes med enten naturgas eller fjernvarme i nogle bestemte områder. Boligen kan også opvarmes med el med et forbrug på mere end 1.500 kWh om året.
  3. 650.000 kr. er den maksimale indkomst for hele husstanden i 2020. Det svarer til 706.000 kr. før arbejdsmarkedsbidrag.

Opfylder du disse krav, kan du modtage din varmepakke i 2022. Det er ligegyldigt, om du bor i hus eller lejlighed. Er du derudover på kontanthjælp eller dagpenge, kan du stadig modtage varmechecken. Det er nemlig en arbejdsfri indtægt, så det kommer ikke til at påvirke dine muligheder for fortsat at modtage kontanthjælp eller arbejdsløshedsdagpenge.

Hvor meget er varmechecken på?

Med de stigende elpriser kan det være en stor hjælp at modtage et engangsbeløb til varmehjælp. Mere end 320.000 husstande får varmehjælp, og din husstand kan blive en del af dem. Du kan få et engangsbeløb med varmehjælp på 6.000 kr. Dette er en skattefri ydelse, og beløbet på ydelsen er hævet fra de 3.750 kr. varmechecken tidligere lød på. Opfylder din husstand de ovenstående betingelser, kan du få den skattefrie varmecheck i 2022.

Varmehjælp – hvornår skal jeg ansøge?

Udbetalingen af varmepenge og spørgsmålet om, hvem der kan søge varmehjælp, er heldigvis ganske simpelt. Det hele sker nemlig automatisk, så du faktisk slet ikke selv skal gøre noget. Der er ikke nogen ansøgning om varmehjælp. Hvis din husstand opfylder de nødvendige kriterier og kan findes i de forskellige registrer, bliver varmehjælpen udbetalt automatisk.

Men hvem får varmehjælp, og hvornår kommer varmechecken? Varmechecken bliver typisk udbetalt i august måned, og den bliver automatisk overført til den ældste person på adressen. Du skal derfor bare holde øje med din NemKonto og slipper derfor helt for at skulle søge om varmehjælp.

Jeg opfylder betingelserne, men har ikke modtaget varmechecken

Oplever du, at din husstand opfylder kravene for varmetillæg i 2022, men ikke har modtaget varmechecken? Så bør du lave en manuel ansøgning på ansøgningsportalen. Den finder du på varmecheck.dk, og den åbner i begyndelsen af 2023. Du kan allerede i dag besøge hjemmesiden, så du kan få besked om, hvornår portalen åbner, og du kan søge varmetillæg.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvornår bliver varmechecken udbetalt?

Det er forskelligt, hvornår din varmecheck bliver udbetalt. I 2022 blev varmehjælpen udbetalt d. 10. august, men tidspunktet kan svinge fra år til år.

Hvordan søger man varmehjælp?

Som udgangspunkt modtager du automatisk varmehjælpen, hvis din husstand opfylder kriterierne. Ellers skal du søge varmehjælp på ansøgningsportalen i begyndelsen af 2023.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.