Variabel elpris

Variabel elpris betyder, at prisen på din elpris varierer. Prisen på en variabel el-aftale påvirkes af forskellige faktorer.

Du skal være opmærksom på, at variabel elpris ikke nødvendigvis er det billigste. Det afhænger af, hvilken variabel elpris du får. Derfor er det vigtigt, at du sammenligner priserne på strøm fra flere elselskaber for at finde det bedste tilbud. Du kan også benytte en prissammenligningstjeneste til at få et overblik over de forskellige elpriser

Fordele ved variabel elpris

Hvis du får variabel elpris, har det betydning for prisen på din elregning. Dit elforbrug kan være forholdsvis ens hver måned, men hvis elprisen enten stiger eller falder, vil det påvirke din elregning enten positivt eller negativt. Historisk har variable elpriser være billigst, men i 2021 har priserne på både el og gas været ualmindeligt høje, og her har det oftest være billigere at have fastpris el-aftale.

Du kan selvfølgelig også vælge variabel elpris, hvis du er sikker på, at du vil have mere fleksibilitet i dit forbrug og gerne vil differentiere mellem peak- og non-peak timer. Det er dog ikke alle danskere, der kan tage dette hensyn..

Variabel elpris – variabelt elforbrug

Variabel elpris kan benyttes af forbrugere, der ønsker at skifte til variabel pris på strøm. Fordelen ved variabel elpris er, at du som forbruger kan bruge strømmen billigt i lav-tid og mere dyrt i højtider. Dette giver dig en mere fleksibel elregning og kan påvirke beløbet på din elregning, hvis du udnytter dit elforbrug i non-peak-perioderne, som typisk er om natten.

Du kan finde variabel elpris hos de fleste elselskaber, men det er vigtigt, at du sammenligner priserne, inden du vælger en variabel el-aftale.

INDHOLDSFORTEGNELSE

Find den bedste strømaftale

Tjek om du også kan spare penge! Udfyld formular og modtag flere tilbud – 100 % gratis og uforpligtende.