Tilskud til varmepumpe

Indholdsfortegnelse

Vil du gerne have en mere energieffektiv og miljøvenlig opvarmningsmetode i din bolig? Så er en varmepumpe et rigtig godt valg, som stadig flere danskere gør brug af. Og du kan få hjælp til investeringen ved at søge om tilskud til varmepumpen. Læs med her, så du ved præcis, hvordan du søger om dit varmepumpe tilskud.

Tilskud til varmepumpe 2022

Du kan lave en ansøgning om tilskud til varmepumpe hos Energistyrelsen. Det er det, der kaldes for Bygningspuljen, som er en pulje, alle private kan søge energitilskud fra, hvis du opfylder kravene. Og her er varmepumper blot en af de ting, du kan søge tilskud til.

Bygningspuljen lå i 2022 på 375 millioner kroner, men ansøgningerne til puljen er allerede lukket. Puljen blev nemlig tømt på første dag, den åbnede, så du skal være hurtig på tasterne for at få et tilskud til din varmepumpe. Selvom du ikke nåede at søge tilskud til varmepumpe i 2022, har du mulighed for at søge om tilskuddet til 2023. Her ligger Bygningspuljen på 320 millioner kroner.

Hvornår kan man søge tilskud til varmepumpe 2022?

Bygningspuljen i 2022 åbnede d. 14. september og blev derefter hurtigt lukket igen, da der ikke længere var flere penge i puljen. Det er meget forskelligt, hvornår de forskellige ansøgningsperioder ligger, og det er derfor heller ikke muligt at sige, hvornår du næste gang kan søge om nyt tilskud til varmepumpe.

Det forventes dog, at den næste ansøgningsfrist vil starte igen i januar 2023, så du kan sagtens begynde at indhente tilbud på dit energiprojekt allerede nu. Så er du i hvert fald klar til at lave selve ansøgningen, når fristen bliver offentliggjort, og puljen igen åbner.

søg tilskud til varmepumpe

Hvilke tilskud til varmepumpe kan man søge?

Du kan både få tilskud til at etablere luft-til-luft-varmepumper og luft-til-vand-varmepumper i stedet for dit olie- eller gasfyr. Det er gjort for, at vi i Danmark kan få grønnere energi, og politikerne vil derfor gerne give forbrugere incitament til at skille sig af med klimaskadelige opvarmningsløsninger.

Du kan derfor søge om tilskud fra Bygningspuljen for lige præcis disse løsninger. Det er dog vigtigt, at tilskuddet, du søger til, er en energiforbedring på en helårsbolig. Selvom det stadig er en god idé at udskifte din varmepumpe i sommerhuset og kolonihavehuset, så kan du altså ikke søge om energitilskud til varmepumpe i 2022 og 2023, hvis det ikke er til din faste bopæl. Læs mere om varmepumper til sommerhus og kolonihave her.

Reduceret elafgift til varmepumpe

Udover statens tilskud til varmepumpe kan du faktisk også reducere dine omkostninger på opvarmningen af din bolig. Ikke nok med at varmepumpen i sig selv kan være med til at gøre din energiregning mindre, så kan du faktisk også få reduceret elafgift med en varmepumpe.

Den reducerede elafgift får du, hvis du bruger el til opvarmning af din bolig, og du forbruger mere end 4.000 kWh strøm om året. Efter du overskrider dette forbrug, vil du modtage den reducerede elafgift, hvis du har kontaktet din elleverandør og fortalt, at du primært bruger el som din opvarmningsmetode. Det kan derfor hurtigt blive en god investering med en varmepumpe, når du både kan få reduceret elafgift og samtidig få Energistyrelsens tilskud til varmepumpe.

Søg tilskud til varmepumpe – sådan gør du:

Vil du gerne være klar allerede nu til at ansøge om tilskud til varmepumpe i 2023? Så giver vi dig den helt præcise guide, så du ved præcis, hvad du skal foretage dig, når Energistyrelsen næste gang offentliggør ansøgningsdatoer for Bygningspuljen. Det er nemlig nogle helt specifikke ting, du skal være klar over, inden du sender din ansøgning afsted.

  1. Find et tilbud på et projekt, der er energioptimerende for din bolig.
  2. Gå ind på Energistyrelsens hjemmeside, og ansøg om tilsagn til projektet. Det er meget vigtigt, at du ikke starter på projektet, før du har fået godkendt din ansøgning. Det kan nemlig have konsekvenser for udfaldet. Du må dog gerne finde gode tilbud på dit projekt.
  3. Vent på svar på tilsagnet. Ansøgningerne bliver behandlet i rækkefølge, hvilket også betyder, at de behandles efter først-til-mølle. Det er derfor godt at være hurtigt ude.
  4. Efter godkendelse kan du søge om udbetalingen af energitilskuddet. Når tilsagnet er godkendt, må du gerne lave en aftale med din håndværker.
  5. Du har derefter to år til at fuldføre energiprojektet og 30 dage, efter du har betalt for omkostningerne, til at ansøge om udbetalingen af tilskuddet.

Hvis din ansøgning ikke bliver godkendt, kan den enten blive helt afvist eller være afventende. Du kan nemlig risikere, at Energistyrelsen mangler flere informationer om energiprojektet. I det tilfælde skal du bare sende de manglende informationer, og din ansøgning bliver igen taget op til overvejelse.

Få tilskud til varmepumpe – Energistyrelsen

Energitilskuddet til varmepumpen er en god hjælp til den store investering. Det kan nemlig være dyrt, hvis du skal skifte fra oliefyret til en varmepumpe. Med et tilskud til udskiftning af oliefyr til varmepumpe og de andre gode fordele ved energiforbedringen, kan det næsten ikke betale sig at lade være. Du kan derudover også søge fra Bygningspuljen – og energitilskud – til flere forskellige energiprojekter til dit hjem.

Du kan også få god hjælp til finansiering af din varmepumpe. Et lån til varmepumpe er nemlig et energilån, som der er væsentlig lavere rente på. Det er nemlig endnu engang et incitament til, at forbrugere hellere vil gå med den grønne løsning frem for den miljøskadelige. Du kan stadig søge om tilskuddet, selvom du låner penge til din varmepumpe.

tilskud til varmepumpe 2022

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad er energitilskud til varmepumpe?

Et energitilskud til varmepumpe er et tilskud, du kan ansøge om igennem Energistyrelsen. Tilskuddet kommer fra det, der kaldes Bygningspuljen, som hvert år åbnes for private og erhvervsdrivende med flere hundrede millioner kroner, der fremmer klimavenlige energiprojekter.

Er der tilskud til varmepumper i 2022?

Ja, igen i 2022 var der tilskud til varmepumper igennem Bygningspuljen. Puljen blev dog tømt på bare én dag, og det er derfor ikke længere muligt at ansøge om energitilskud, før puljen igen åbnes i 2023.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.