Hvor meget strøm bruger en tørretumbler?

Indholdsfortegnelse

Elpriserne har været svingende de seneste par år, og vi er derfor blevet mere bevidste om vores strømforbrug og hvordan vi kan spare på strømmen derhjemme. Tørretumbleren er efterhånden en uundværlig del af hverdagen, men har du egentlig styr på, hvad det koster at tørre tøj i tørretumbleren? Det kan du læse meget mere om lige her.

Disse faktorer har indflydelse på tørretumblerens strømforbrug

Der er flere faktorer, som har indflydelse på, hvor meget strøm din tørretumbler bruger. Det drejer sig om følgende:

 • De aktuelle elpriser
 • Tørretumblerens energimærke
 • Tørretumblerens alder
 • Type af tørretumbler
 • Hvor ofte og hvor længe du bruger den ad gangen
 • Tørretumblerens kapacitet i kilo

Hvad koster det at bruge en tørretumbler? 

Det er svært at komme med et generelt svar på, hvad det egentligt koster at bruge en tørretumbler, da det som sagt afhænger af flere faktorer. 

To af de væsentligste faktorer omhandler dog, hvilken type tørretumbler du har derhjemme og tørretumblerens energimærke. 

I dag kan du vælge mellem 2 typer af tørretumblere: en tørretumbler med aftræk eller en kondenstørretumbler – og de bruger faktisk vidt forskellige mængder af strøm.

Tørretumbler med aftræk

Ifølge Energistyrelsen bruger en nyere tørretumbler med aftræk omkring 2,34 kWh pr. gang, du bruger den. Hvis vi antager, at den gennemsnitlige elpris er 2,5 kr., koster det dermed omkring 6 kr. at tørre tøj i en tørretumbler med aftræk.

 

Kondenstørretumbler

En kondenstørretumbler bruger derimod omkring 0,94 kWh pr. gang, du bruger den. Med en gennemsnitlig elpris på 2,5 kr., vil det dermed komme til at koste 2,5 kr. at tørre tøj i en kondenstørretumbler. 

hvad-koster-det-at-bruge-en-toerretumbler

Tørretumblerens energimærke

Derudover har tørretumblerens energimærke også meget at skulle have sagt. Energimærket strækker sig fra D, som værende det dårligste, til A+++, som værende det bedste. En tørretumbler med et energimærke A, eller højere, bruger dermed væsentligt mindre strøm end energimærkerne derunder.

Hvor mange kWh bruger en tørretumbler?

Som udgangspunkt kan man sige, at en kondenstørretumbler, som er under 5 år gammel i gennemsnit bruger omkring 0,94 kWh pr. gang, hvorimod en kondenstørretumbler, som er mere end 5 år gammel, bruger omkring 1,42 kWh. 

En tørretumbler med aftræk har derimod et højere strømforbrug i kWh. Hvis du eksempelvis har en nyere tørretumbler med aftræk, vil den bruge omkring 2,34 kWh pr. gang.

Beregn, hvad din tørretumbler koster i strøm

Brug din tørretumbler, når strømmen er billigst

I disse tider kan det være dyrt at tænde for tørretumbleren, og det kan derfor være en god idé at holde sig opdateret med de aktuelle elpriser i dag. Så kan du nemlig se, hvornår der er billig strøm i dag, og du kan dermed planlægge din tøjvask efter de billigste elpriser.

hvor-meget-stroem-bruger-en-toerretumbler

Sådan sparer du strøm, når du bruger tørretumbleren

Tørretumbleren er faktisk en af de hvidevarer, som ikke er en fuldkommen nødvendighed for os. Tørretumbleren er selvfølgelig en stor fordel, når vejret er vådt og koldt udenfor – men i de varme og solrige sommerdage, er det sjældent at tørretumbleren bliver brugt. 

Om vinteren kan det dog være svært at finde gode alternativer til tørretumbleren. Derfor har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du kan spare på tørretumblerens strømforbrug, når du ikke kan tørre tøjet udenfor.

 • Fyld tørretumbleren tilpas op

  Det er vigtigt, at du hverken fylder for meget eller for lidt tøj i tørretumbleren. Hvis du fylder for meget tøj i tørretumbleren, vil du forlænge tørretiden markant og dermed energiforbruget. Du skal dog også undgå at fylde for lidt tøj i tørretumbleren, da det ville være spild af energi. 

 • Centrifuger tøjet

  Før du tager tøjet over i tørretumbleren, så kan det være en god idé at centrifugere tøjet grundigt i vaskemaskinen. Jo mere centrifugeret tøjet er, desto kortere bliver tørretiden i tørretumbleren.

 • Undgå overtørring

  Ofte indstiller vi tørretumbleren til at tørre efter et bestemt program eller et bestemt tidsinterval. Det kan dog være en god idé at holde øje med tøjet løbende. Ofte er tøjet nemlig tørt, før det pågældende tørreprogram er færdigt, og tørretumbleren bruger derfor unødigt energi. 

 • Rens fnugfilteret efter brug

  Hvis du har en tørretumbler med aftræk, er det en god idé at rense fnugfilteret, når du har brugt tørretumbleren. Hvis filteret er fyldt med fnug, kan det nemlig forlænge tørretiden og dermed bruge mere energi. 

  Har du en kondenstørretumbler, skal du i stedet huske at tømme kondensatoren efter behov.

Hvilken tørretumbler bruger mindst strøm?

Hvis du skal på udkig efter en energivenlig tørretumbler, skal du være særligt opmærksom på tørretumblerens energimærke. Energimærket viser nemlig, hvor energieffektivt den pågældende tørretumbler er. 

Skalaen går fra D, som værende det dårligste, til A+++ som værende den mest energieffektive. Ved at vælge et godt energimærke, kan du spare mere end 70% af energiforbruget – og det kan derfor godt betale sig at være særligt opmærksom på energimærket. 

I tabellen nedenfor kan du se det årlige forbrug i kWh inddelt efter de forskellige energimærker.

C B A A+ A++ A+++
Tørretumbler, 7 kg
564 kWh / år
505 kWh / år
432 kWh / år
279 kWh / år
212 kWh / år
159 kWh / år
Tørretumbler, 8 kg
628 kWh / år
562 kWh / år
480 kWh / år
310 kWh / år
236 kWh / år
177 kWh / år

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på A++ og A+++ tørretumbler?

Jo højere energimærke din tørretumbler har, desto lavere strømforbrug har den. Hvis du skal anskaffe dig en ny tørretumbler, kan det derfor være en god idé at vælge en tørretumbler med en energiklasse så tæt på A+++ som muligt.

 

Hvor mange kWh bruger en tørretumbler i timen?

En tørretumbler med aftræk bruger omkring 2,34 kWh pr. gang, hvor en kondenstørretumbler bruger omkring 0,94 kWh pr. gang.

 

Hvad koster det at tørre tøj i en tørretumbler?

Tørretumblerens strømforbrug afhænger af flere faktorer. Det afhænger både af tørretumblerens alder, energimærke, type af tørretumbler og ikke mindst de nuværende elpriser.

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Maria

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.