Hvor meget strøm bruger en airfryer?

Indholdsfortegnelse

En airfryer er intet mindre end et vidundermiddel i køkkenet. I dag kan du næsten finde en airfryer i størstedelen af de danske hjem – og det er der ikke noget at sige til. Den gør det nemlig både nemmere og hurtigere at lave mad. 

Men har du egentlig styr på, hvor meget strøm en airfryer bruger? Det kan du læse meget mere om lige her. 

 

Er en airfryer dyr i strøm?

I dag er de fleste airfryere på markedet heldigvis energieffektive, hvilket betyder, at de ikke bruger særlig meget strøm. Airfryerens strømforbrug varierer dog mellem de forskellige modeller, og det kan derfor være en god idé at tjekke, hvor meget strøm den pågældende airfryer egentlig bruger, hvilket typisk fremgår i brugsvejledningen. 

Den største fordel ved en airfryer er, at den ikke skal forvarmes som en ovn. Du kan nemlig bruge airfryeren i det sekund, du tænder for den – og den skal dermed ikke bruge strøm på at varme op.

Hvad bruger en airfryer i strøm?

Det er forskelligt, hvor meget strøm en airfryer bruger, da dette svinger fra model til model.

Som udgangspunkt har en airfryer typisk et strømforbrug på 1400-2100 watt i timen, hvilket svarer til 1,4-2,1 kWh.  

hvad-bruger-en-airfryer-i-stroem

Kan man spare strøm med en airfryer?

Det kommer an på, hvad du skal tilberede i din airfryer. I nogle tilfælde ville det give mere økonomisk mening at tilberede maden i eksempelvis ovnen eller mikrobølgeovnen

I nedenstående tabel kan du se, hvor mange kWh de forskellige apparater bruger i forbindelse med tilberedning af en kylling på 1,3 kg. Tabellen tager udgangspunkt i, at apparatet bliver anvendt i tidsrummet kl. 17-20.

Apparat Forbrug i kWh
Varmluftovn
0,79 kWh
Airfryer
0,64 kWh
Mikrobølgeovn
0,29 kWh

Kilde: Forbrugerrådet Tænk, Taenk.dk

Som tabellen viser, er mikrobølgeovnen billigere i strøm i forhold til en almindelig ovn og en airfryer. Ofte bliver en mikrobølgeovn dog anvendt til at opvarme rester, hvorimod en airfryer kan bruges til at tilberede mad på samme niveau som en ovn. Der vil du i mange tilfælde kunne spare strøm ved at anvende en airfryer frem for ovnen

Beregn, hvor meget strøm din airfryer bruger

Er en airfryer billigere i strøm end en ovn?

En airfryer kan sammenlignes med en miniovn, da den stort set kan tilberede mad på samme niveau som en almindelig ovn – men er det ovnen eller airfryeren, som man skal bruge, hvis man vil spare på strømmen?

En airfryer har typisk et strømforbrug på 1400-2100 watt i timen, hvilket svarer til 1,4-2,1 kWh. En almindelig ovn har derimod et typisk strømforbrug på 2000-3000 watt i timen, hvilket svarer til 2-3 kWh. 

En airfryer har derfor et lavere strømforbrug i forhold til en almindelig ovn.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er billigst i strøm – ovn eller airfryer?

En airfryer bruger mellem 1400-2100 watt i timen, hvilket svarer til 1,4-2,1 kWh. En almindelig ovn bruger derimod mellem 2000-3000 watt i timen, hvilket svarer til 2-3 kWh.

 

Hvad bruger en airfryer i strøm?

I dag er de fleste airfryere energieffektive, og det er derfor begrænset, hvor meget strøm de bruger. Typisk har en airfryer et strømforbrug på 1,4-2,1 kWh.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.