Meld flytning af el – Sådan gør du

Indholdsfortegnelse

Der er mange ting, som man skal huske, når man skifter adresse – og det gælder også, når det kommer til strøm. Det er nemlig vigtigt, at du husker at melde flytning af el til dit elselskab, så du ikke ender med at hæfte for strømforbruget på din nuværende og tidligere adresse.

Men hvordan melder man flytning af el? Det kan du læse meget mere om lige her. 

 

Skal man melde flytning til sit elselskab?

Ja, det er vigtigt, at du husker at melde flytning til elselskabet. Uanset om du ønsker at skifte elselskab eller beholde dit nuværende, så skal du gøre dit nuværende elselskab opmærksom på, at du skifter adresse.

På trods at, du registrerer dit adresseskift på Borger.dk, er det nemlig ikke ensbetydende med, at dit elselskab automatisk får besked om din flytning – og derfor er det vigtigt, at du husker at informere dem om dette. 

Afmeld el ved flytning

Skal man opsige el, når man flytter? Ja, det skal du.

Det er vigtigt, at du husker at afmelde el ved flytning, ellers kan du risikere at hæfte for forbruget på adressen – også selvom du ikke længere bor der.

Når du skal afmelde el ved flytning, kan du ofte nøjes med at kontakte dit elselskab og informere dem om dit adresseskift. Du skal dog være opmærksom på, at der er en tidsfrist, som du skal overholde. 

Du skal nemlig sørge for at melde flytning til dit elselskab senest 10 hverdage, før du flytter adresse.

afmeld el ved flytning

Husk at tilmelde el ved flytning til ny adresse

Når du flytter til en ny adresse, kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du vil beholde din nuværende udbyder eller skifte til en ny. Hvis du ønsker at beholde din nuværende udbyder, skal du blot gøre dem opmærksom på, at du skifter adresse, og du ønsker at forblive kunde hos dem.

Ønsker du at skifte til en anden udbyder, skal du blot sørge for at tilmelde dig som kunde hos den pågældende udbyder. Så sørger de for at ordne alt det praktiske for dig.

Her skal du dog også være opmærksom på, at du skal overholde en tidsfrist. Du skal nemlig sørge for at tilmelde strøm senest den dag, hvor du flytter.

Afmeld el ved dit elselskab, når du flytter ud

Hvorfor er min elregning højere efter jeg er flyttet?

Nogle oplever at deres elregning er højere end normalt efter de har skiftet adresse – og det er der en god forklaring på.

Hvis du betaler dine elregninger aconto, vil dit forventede forbrug på din nye adresse nemlig blive baseret på baggrund af forbruget for den tidligere beboer. Hvis den tidligere beboer dermed havde et højere forbrug, vil det være årsagen til, at dit forventede forbrug er steget.

Du behøver dog ikke at være nervøs for, hvorvidt du kommer til at betale mere end du bruger. Dit forbrug bliver stadig opgjort, som det plejer, hvor du enten får penge tilbage eller bliver opkrævet et resterende beløb.

Har du glemt at tilmelde el ved flytning?

Hvis du har glemt at tilmelde dig et nyt elselskab ved indflytning, skal du ikke være bange for at stå uden strøm.

Hvis du ikke aktivt tilmelder dig et elselskab, vil du modtage strøm fra det elselskab, som har leveringspligten på adressen. Ulempen ved dette er dog, at du ikke er garanteret den billigste elaftale.

Der kan dog være mange penge at spare ved at finde den billigste aftale. Vi anbefaler derfor, at du sørger for at undersøge dine muligheder og sammenligner elpriser, så du får den bedste og billigste aftale baseret på dit forbrug.

Husk dette, når du skal melde flytning af el

  1. Gør dit elselskab opmærksom på, at du skifter adresse
  2. Sørg for at afmelde el på din tidligere adresse mellem 2 måneder og 10 hverdage, før du flytter
  3. Undersøg om du kan få en billigere elaftale end din nuværende
  4. Tilmeld el på din nye adresse senest den dag, hvor du flytter ind
  5. Sikr dig at du modtager din slutopgørelse senest 6 uger efter udflytning

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Skal man selv opsige el, når man flytter?

Hvem skal melde flytning til elselskabet? Det skal du selv sørge for. Det er nemlig dit ansvar at sikre, at dit elselskab bliver gjort opmærksom på, at du skifter adresse. Hvis du ikke har informeret om dit adresseskift, kan du risikere at hæfte for forbruget på din tidligere adresse.

 

Hvornår skal man melde flytning af el?

Hvornår skal jeg afmelde el? Opsigelse af el ved flytning kan ske tidligst 2 måneder før, og senest 10 hverdage før, du flytter ud.

 

Hvordan afmelder man strøm ved flytning?

Det er ganske simpelt at afmelde strøm ved flytning. Du skal blot kontakte dit elselskab og informere dem om, at du skifter adresse. Hvis du fortsat ønsker at være kunde hos dem, skal du også gøre dem opmærksom på dette.

 

Hvornår skal man tilmelde sig el?

Tilmeldelse af strøm ved flytning kan ske tidligst 2 måneder før, og senest den dag, du overtager din nye bolig.

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Maria

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.