Hvor meget strøm bruger en varmeblæser?

Indholdsfortegnelse

Når vinterkulden banker på, er en varmeblæser en populær løsning til hurtigt at opvarme kolde rum. Men har du nogensinde undret dig over, hvad en varmeblæser bruger i strøm? 

I dette indlæg dykker ned i varmeblæserens strømforbrug, så du kan blive klogere på, hvad det koster at have varmeblæseren tændt derhjemme. Derudover har vi samlet nogle gode råd til dig, der ønsker at minimere varmeblæserens strømforbrug.

Hvor mange kWh bruger en varmeblæser?

Det kan være svært at komme med et konkret svar på, hvor mange kilowatt en varmeblæser bruger. Varmeblæserens strømforbrug afhænger nemlig af dens wattforbrug, hvor længe den er tændt, hvor ofte og ikke mindst din elpris.

Som udgangspunkt kan man dog sige, at en varmeblæser bruger mellem 500 – 2.500 watt, hvilket svarer til 0,5 – 2,5 kWh.

hvor mange kwh bruger en varmeblaeser

Hvad koster en varmeblæser i strøm?

Når du skal beregne, hvad en varmeblæser koster i strøm, kræver det, at du kender varmeblæserens wattforbrug. 

Vi antager, at prisen pr. kWh er 2 kr. Varmeblæseren har et wattforbrug på 1.500W, og den er tændt i 3 timer, hvilket giver et forbrug på 4,5 kWh. 

Regnestykket bliver dermed som følgende:

  • Omkostning = Forbrug i kWh * pris pr. kWh
  • Omkostning = 4,5 kWh * 2 kr. pr. kWh = 9 kr. 

Det betyder, at varmeblæseren med 1.500W koster 9 kr., når den er tændt i 3 timer.

Beregn varmeblæserens strømforbrug

Hvor meget strøm bruger en blæser?

For at få et klarere billede af, hvad det koster at bruge en varmeblæser, kan du bruge nedenstående tabel som guide. Tabellen viser eksempler på forskellige varmeblæseres strømforbrug og omkostninger ved forskellige driftstider og strømpriser.

Varmeblæser effekt Driftstid Pris pr. kWh Energiforbrug Samlet omkostning
1.000W
1 time
2 kr.
1 kWh
2 kr.
1.500W
2 timer
2 kr.
3 kWh
6 kr.
2.000W
3 timer
2 kr.
6 kWh
12 kr.

Ovenstående eksempel er dog vejledende, og den endelige pris vil afhænge af modellen og din elpris.
Ovenstående beregninger tager udgangspunkt i en kWh-pris på 2 kr.

Sådan minimerer du varmeblæserens strømforbrug

At minimere varmeblæserens strømforbrug kan både være godt for miljøet og din pengepung. Her er 5 gode råd til, hvordan du kan minimere varmeblæserens strømforbrug.

  • Brug en termostat
    Vælg en varmeblæser med indbygget termostat, som automatisk slukker, når rummet når en forudindstillet temperatur, for at forhindre unødvendigt energiforbrug

  • Isolér rummet bedre
    Sørg for at forbedre isoleringen ved at tætne sprækker og sikre, at vinduer og døre er tæt lukkede, for at holde på varmen og reducere varmeblæserens arbejdsbyrde

  • Brug varmeblæseren strategisk
    Tænd kun for varmeblæseren, når rummet er i brug, og sluk den igen, når du forlader rummet, for at undgå spild af energi

  • Vedligehold din varmeblæser
    Sørg for, at din varmeblæser er ren og vedligeholdt, da støv og snavs kan nedsætte effektiviteten og øge energiforbruget

  • Vurder alternative varmekilder
    Overvej alternative varmekilder, der kan være mere energieffektive, som f.eks. varmepumper, som kan give en mere bæredygtig opvarmning på lang sigt

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm bruger en varmeblæser på 2.000W?

En 2.000W varmeblæser bruger 2 kWh pr. time den er tændt. Så hvis du bruger varmeblæseren i 3 timer, vil det samlede strømforbrug være 6 kWh.

 

Hvad koster en varmeblæser i timen?

Det afhænger af varmeblæserens wattforbrug og din strømpris. Hvis en varmeblæser har et forbrug på 2.000W, og din elpris er 2 kr., vil den samlede omkostning være 4 kr. pr. time.

Skrevet af

Maria
Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen. Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig. Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.