Hvad koster det at lade en mobil op?

Indholdsfortegnelse

Mobiltelefoner er en del af hverdagen for stort set alle danskere, og i gennemsnit bruger en dansker faktisk telefonen over 1.000 timer om året. Det kræver en masse opladninger i løbet af året, og derfor er det selvfølgelig også væsentligt at spørge: hvad koster det at lade en mobil op?

På denne side kan du blive lidt klogere på mobilopladerens strømforbrug, og hvor meget det koster dig i løbet af året.

Hvor meget strøm bruger en oplader?

For at finde ud af, hvad det koster at lade en mobil op, skal vi først spørge: Hvor meget strøm bruger en mobiloplader?

Der er ikke noget entydigt svar på det spørgsmål, da det afhænger både af mobilopladerens effektivitet og alder samt af telefonbatteriets kapacitet. Jo mindre effektiv mobilopladeren er, og jo mere mobilen skal lades op, jo højere vil strømforbruget være.

Så hvor meget strøm bruger en telefonoplader typisk? De fleste opladere i dag vil have en effekt på 5-10 watt, og vil typisk kunne lade en telefon op på 2 timer.

Mobilopladerens strømforbrug vil dermed være på 0,01-0,02 kWh for en fuld opladning. Det er altså et ganske lavt strømforbrug, som man næsten ikke kan bemærke på elregningen.

hvor meget stroem bruger en oplader

Hvad koster det at oplade en iPhone?

Når man spørger ”hvad koster det at lade en telefon op?”, er det stort set ligegyldigt om man har en iPhone eller Android-telefon. Strømforbruget for en oplader til begge styresystemer vil nemlig være nogenlunde ens. Så hvad koster det at oplade en iPhone eller Android?


Tager vi udgangspunkt i det mobil-strømforbrug vi netop har gennemgået, kan man nemt finde prisen på en opladning af en mobil. Så hvad koster det at lade en mobil op? For at finde svaret på dette, skal man blot gange strømforbruget fra opladningen med prisen på el pr. kWh.


Prisen på strøm varierer fra time til time, så derfor har man ikke altid det samme svar på spørgsmålet ”hvad koster det at lade en telefon op?”. Du kan dog altid finde den aktuelle pris pr. kWh på nettet, og ganske enkelt gange dette med det strømforbrug der er nødvendigt for at lade din telefon op.


Hvis du f.eks. bruger 2 timer på at lade din mobil op fra 0 til 100%, og din oplader har en effekt på 7 watt, vil du have et mobiloplader-strømforbrug på 0,014 kWh. Hvad koster det at lade en mobil op i dette tilfælde? Hvis prisen pr. kWh er 3 kr., koster dette strømforbrug 0,042 kr., altså ca. 4 øre.

Beregn, hvor meget strøm din mobilopader bruger

bruger en mobilopalder stroem naar den sidder i stikkontakten

Bruger mobilopladeren strøm, når den sidder i stikkontakten?

Det er en kilde til evig diskussion i mange hjem, når man spørger: bruger mobilopladeren strøm når den sidder i stikkontakten, men ikke er tilsluttet telefonen? Og det ganske korte svar er, at den faktisk har et strømforbrug, selv når den ikke oplader.

Der er dog tale om et minimalt strømforbrug, som næsten ikke vil kunne mærkes på den samlede elregning. Hvor meget strøm en oplader bruger, afhænger både af opladerens alder og mærke. Ældre opladere vil typisk have et højere strømforbrug, da de nyere opladere skal leve op til en række regler for strømforbrug.

Hvad koster det at oplade en mobiltelefon, og hvordan sparer man penge?

Som vi har været inde på, vil prisen på en opladning af en mobiltelefon altid variere, da den afhænger af den aktuelle pris på strøm.

Priserne svinger gennem hele dagen og fra årstid til årstid. Derfor vil det typisk være dyrere at oplade sin telefon i tidsrummet 17-20 samt i vinterhalvåret, da det er her der er størst belastning på elnettet. Så hvad koster det at lade en mobil op set over et helt år? Samlet set kan du regne med at opladning af en mobil i løbet af et år vil koste mellem 5-15 kr.

Hvis du gerne vil spare på elregningen, er det en god idé at tænke over dine vaner. Forsøg at lægge størstedelen af dit strømforbrug på de tidspunkter, hvor strømmen er billigst. Det kan du f.eks. gøre ved at lade dine apparater op om natten, hvor prisen pr. kWh vil være lavest.

 

Hvad koster det at lade en iPhone op?

Har du også undret dig over, hvor meget strøm en iPhone oplader bruger? Og hvad det koster at oplade din iPhone? I tabellen nedenfor kan du se, hvor meget strøm en iPhone oplader bruger afhængig af model. 

iPhone model Batteri (mAh) Pris pr. år (5W lader) Pris pr. år (20W lader)
iPhone 13
3.227
9,27 kr.
37,10 kr.
iPhone 13 Pro
3.095
8,89 kr.
35,59 kr.
iPhone 13 Pro Max
4.352
12,51 kr.
50,04 kr.
iPhone 14
3.279
9,43 kr.
37,71 kr.
iPhone 14 Pro
3.200
9,20 kr.
36,79 kr.
iPhone 14 Pro Max
4.323
12,42 kr.
49,70 kr.

Priserne er baseret på en kWh-pris på 2,25 kr.

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Maria

Skrevet af Maria

Maria er vores marketingkoordinator på Billig-Strøm.dk, og spiller en central rolle i at holde dig informeret om alt, hvad der rører sig inden for el-verdenen.

Med mere end et års erfaring indenfor energibranchen, har Maria opbygget en solid videnbase indenfor branchen. Maria ved derfor, hvad man skal være særligt opmærksom på, når det handler om elselskaber og elpriser – og den viden ønsker hun at dele med dig.

Derudover er Maria ansvarlig for vedligeholdelsen af hjemmesiden og sikrer, at den altid er fyldt med de seneste opdateringer og nyttige guides og blogindlæg, som kan hjælpe dig med at navigere rundt i elmarkedet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.