Fastpris el

Her på siden kan du se et udvalg af elselskaber, som kan tilbyde fast pris på el.
Så kan du hurtigt og nemt finde den helt rette faste elpris for dig. 

Udvalgte elselskaber med fast elpris

Sådan rangerer vi på Billig-Strom.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens eventuelle fremhævede udbydere, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommisionssatsen.

Indholdsfortegnelse

Du har sikkert hørt mange mennesker sige, at en el-aftale med fast pris er en dyr måde på at kende sit elforbrug, eller at “den bedste type el-aftale, du kan tegne, er en el-aftale med variabel pris“.

Men hvor nøjagtige er disse påstande? Er en el-aftale med fast pris virkelig det bedste, du kan få, eller er hvordan ser virkeligheden ud?

I denne artikel vil vi forsøge at besvare det spørgsmål og mere til. For at gøre det vil vi se nærmere på, hvad fastpris-aftaler egentlig er, og hvordan du kan få fastpris el.

 

Hvad er en fast pris på el?

En fastprisaftale er en aftale, hvor du betaler det samme beløb pr. kWh hver måned uanset, hvor meget eller lidt strøm du bruger. Dette er modsat en variabel prisaftale, hvor din kWh-pris kan variere fra time til time, og det kan ligeledes påvirkes af hvor mange kWh du bruger om året.

 

Hvorfor vælge fast elpris?

Der er flere grunde til, at man kan vælge at tegne et el-aftale med fast pris. For det første kan det være billigere end en variabel prisaftale, og for det andet er det en god måde at planlægge sin budgetter på.

Hvis du vælger en fastprisaftale, kan du nemlig nemmere budgettere dine udgifter, da du ved, hvad du skal betale hver måned. En el-aftale med en fast pris kan også sikre dig for ubehagelige overraskelser som dem vi har set i 2021, hvor både gas- og elpriserne steg helt vildt.

 

Fordele og ulemper ved fastpris på el

Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved at have en fast pris på el, og det er op til dig at vurdere, hvad der er vigtigst for dig.

Kan du godt lide forudsigeligheden i at vide præcis hvad du betaler pr. kWh hver måned, er en fast pris på el nok lige noget for dig. Derimod giver du afkald på de rigtig billige elpriser, som man på nogle tidspunkter af døgnet kan udnytte med en variabel elaftale.

Fordele ved fast pris Ulemper ved fast pris
Du kender prisen pr. kWh hver måned
Du betaler typisk en lidt højere kWh-pris om måneden
Du sparer penge, når markedsprisen er høj
Du kan ikke udnytte de lave priser i non-peak timerne

El til fast pris

Vælger du en fastprisaftale, betaler du en lidt højere månedlig pris. Til gengæld opnår du en større økonomisk sikkerhed. Prisen på strømmen er nemlig den samme uafhængigt af dit forbrug. perioden for din fastprisaftale aftales på forhånd med leverandøren og fastsættes for min. 3 måneder ad gangen. 

Hvis du vælger at at få el til fast pris, er det også fordelagtigt ift. at lægge sine månedlige budgetter. Se el-aftaler på billig strøm her.

 

Er fast pris på el billigst?

Hvad er billigst – variabel eller fast elpris? Og kan det betale sig at have en fast pris på el? Selv om at fastpris på el kan være nemme at budgettere i forhold til variable elpriser, er fastprisaftaler historisk dyrere forhold til den gennemsnitlige elpris.

I søjlediagrammet nedenfor kan du sammenligne fastpris på el med variabel pris på el. Priserne tager udgangspunkt i Vestdanmark, og tallene er opgjort i øre/kWh. 

Du bør vælge en elaftale med fast pris på el, hvis du:

  • Tror at elpriserne forbliver høje et godt stykke tid.
  • Har brug for ro i maven over en længere periode, hvor du kender dit forbrug og prisen.
  • Ikke gider bruge tid eller energi på at tjekke elpriserne løbende.
  • Bor alene og ikke har det store elforbrug
  • Ikke har de store muligheder for at ændre dine forbrugsvaner, f.eks. hvis du ikke har egen vaskemaskine, køkken eller elbil.

Elselskaber med fast elpris på Billig-Strøm.dk

Hvilke elselskaber tilbyder el fastprisaftaler? Der er mange elselskaber, som kan tilbyde dig en el fastprisaftale. Øverst på denne side kan du sammenligne priserne på de forskellige fastpris el-aftaler.

Nedenfor har vi også samlet en liste over de elselskaber, der tilbyder el til faspris på Billig-Strøm.dk.

Hos disse elselskaber kan du få el til fast pris på Billig-Strøm:

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en fast elpris?

Med en fast elpris skal du ikke bekymre dig om spotpriserne på kWh, da prisen allerede er fastsat på forhånd. Kwh-prisen bliver oftest fastsat i en periode af 3, 12, 24 eller 36 måneder af gangen.

 

Har jeg en fast pris på el?

Du kan på din elregning se, om du har en fast eller variabel elpris. Er det ikke til at gennemskue, kan du kontakte dit elselskab og forhøre dig. Med en fast pris på el, betaler du for den fastsatte kWh-pris.

 

Kan man få fast pris på el?

Ja, man kan godt få en fast strømpris. I dag tilbyder mange elselskaber nemlig fastprisaftaler på el, som du frit kan vælge mellem. Her på siden kan du sammenligne de bedste fast elpris-aftaler.

Skrevet af Nicoline

Nicoline sørger for at vedligeholde al information på Billig-Strøm, og hjælper med at udvikle og formidle guides og blogindlæg om strøm. Hun arbejder målrettet på at gøre det nemmere for dig at tage en velovervejet beslutning, når du skal finde det rette elselskab.

Med flere års erfaring indenfor elmarkedet har Nicoline en solid baggrund og dyb forståelse for elselskaber og elpriser, og hun ved derfor, hvad man skal være opmærksom på, når man skal finde det bedste elselskab.

nicoline

Skrevet af Nicoline

Nicoline sørger for at vedligeholde al information på Billig-Strøm og hjælper med at udvikle og formidle guides, og blogindlæg om strøm. Hun arbejder målrettet på at gøre det nemmere for dig at tage en velovervejet beslutning, når du skal finde det rette elselskab.

Med flere års erfaring indenfor elmarkedet har Nicoline en solid baggrund og dyb forståelse for elselskaber og elpriser, og hun ved derfor, hvad man skal være opmærksom på, når man skal finde det bedste elselskab.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.