Fast pris på el

INDHOLDSFORTEGNELSE

Du har sikkert hørt mange mennesker sige, at en el-aftale med fast pris er en dyr måde på at kende sit elforbrug, eller at “den bedste type el-aftale, du kan tegne, er en el-aftale med variabel pris“.

Men hvor nøjagtige er disse påstande? Er en el-aftale med fast pris virkelig det bedste, du kan få, eller er hvordan ser virkeligheden ud?

I denne artikel vil vi forsøge at besvare det spørgsmål og mere til. For at gøre det vil vi se nærmere på, hvad fastpris-aftaler egentlig er, og hvordan du kan få fastpris el.

Hvad er en fast pris på el?

En fastprisaftale er en aftale, hvor du betaler det samme beløb pr. kWh hver måned uanset, hvor meget eller let strøm du bruger. Dette er modsat en variabel prisaftale, hvor din kWh-pris kan variere fra time til time, og det kan ligeledes påvirkes af hvor mange kWh du bruger om året.

Hvorfor vælge fast elpris?

Der er flere grunde til, at man kan vælge at tegne et el-aftale med fast pris. For det første kan det være billigere end en variabel prisaftale, og for det andet er det en god måde at planlægge sin budgetter på.

Hvis du vælger en fastprisaftale, kan du nemlig nemmere budgettere dine udgifter, da du ved, hvad du skal betale hver måned. En el-aftale med en fast pris kan også sikre dig for ubehagelige overraskelser som dem vi har set i 2021, hvor både gas- og elpriserne steg helt vildt.

El til fast pris

Hvis du vælger at tegne et el-aftale med fast pris, kan du også få el til fast pris. Dette er en aftale, hvor du betaler det samme beløb for strømmen, uanset hvad den koster.

Er fast pris på el billigst?

Selv om at ‘fastpris el’ kan være nemme at budgettere i forhold til variable elpriser, er fastprisaftaler historisk dyrere forhold til den gennemsnitlige elpris.

Læs også disse guides...

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.