5 trin til at få grønnere strøm

Indholdsfortegnelse

Bæredygtighed og klimahensyn er en prioritet for de fleste danskere. Alle er enige om, at vi skal ændre nogle af vores vaner og forbrugsmønstre for at minimere den skade, vores eksistens har på kloden og miljøet.

Grøn strøm dækker over strøm, der er dannet på en bæredygtig måde det kan være solenergi, vindenergi, bølgeenergi og så videre. I Danmark er vores strøm forholdsvist grøn, og el er derfor som udgangspunkt en god energikilde. Vi ser desuden at hvis man kan undvære nogle få kroner om måneden, så kan man tilvælge grøn strøm til sin el-aftale. Det påvirker strømprisen lidt, men det er ikke meget.

 

Det grønneste strøm

…er det, du ikke bruger. Naturligvis er den bedste måde at få grønnere energi, at få så meget som muligt ud af den energi, du bruger. Desværre koster energiforbedringer af hjemmet ofte penge, hvis du ikke har penge til at forbedre dit hjem her og nu, så kan du ansøge om et energi lån her.

En energiforbedring kan være at købe nye, bedre hårde hvidevarer, det kan også handle om termoruder eller bedre isolering af huset. De fleste danske hjem kan energioptimeres ved at skrue på forskellige parametre

Vælg et grønt energiselskab

På billig-strøm.dk kan du sammenligne elselskaber, så du er sikker på, at du har det bedste elselskab for dig. Hvis du ønsker grønnere strøm, så vælg et energiselskab, som har som prioritet at tilbyde grønnest strøm. Billig-strøm.dk tilbyder også vejledning, så du nemt kan skifte elselskab.

Selskab med energimærkning

Danske elleverandører er mærket efter, hvor grønne de er. De godkendte elselskaber har enten et grønt blad eller to grønne blade. Denne mærkningsordning hjælper dig med at tage et grønnere valg. Hvis du ønsker grønnere strøm, så vælg en eludbyder, der er mærket. Så er du helt sikker på, at du får det grønnest mulige strøm.

Ordningen skal sikre dig som forbruger mod greenwashing og give dig gennemsigtighed. Et blad vil sige, at strømmen er produceret af VE-kilder, men uden yderligere klimatiltag. Hvis din el er mærket med to blade, er det også produceret af VE-kilder og med ekstra klimatiltag.

 

Brug strøm om natten

Det specielle ved eksempelvis vindenergi, der er en populær grøn energiform i Danmark, er, at det bliver produceret hele døgnet. Vinden blæser jo altid også om natten, hvor forbruget af el er mindre. Derfor er et godt, grønt råd at bruge mest energi om natten. Man kan eksempelvis gemme opvasken, tøjvasken og tørretumbling til nattetimerne. Det er aktiviteter, der bruger meget strøm.

Husk, de almindelige husråd

Det er en god idé, at huske de gode, gamle husråd. I stedet for at have elapparater på standby, så sluk dem. Mange danske hjem er også opvarmet af el. Det er for mange mennesker en stor del af deres samlede energiforbrug, hvis man ikke har mulighed for at isolere ens hjem bedre, så er det meget effektivt at sænke temperaturen i hjemmet. For mange mennesker, så handler temperatur om vane, og du kan sagtens vænne dig til en par grader lavere gennemsnitstemperatur.

Sluk lys og apparater, du ikke bruger. Så sparer du på forbruget af el, og det er godt for miljøet.

Hvorfor vælge grøn strøm?

Vi bør helt generelt have en mere grøn tilgang til fremtiden. Her er en nem og overkommelig start at benytte sig af grøn strøm. Grøn strøm har en række fordele som er værd at nævne:

  • Den grønne strøm kommer fra vedvarende energi så som Solenergi, vindkraft, vandkraft og naturgas.
  • Grøn strøm udleder minimalt CO2 set i forhold til fossile energiformer.
  • DU er med til, at gør en generel forskel for klimaet.
Grøn strøm fordele

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er grøn strøm?

Grøn strøm kan både opnåes ved at vælge et elselskab med grøn energi. Grøn strøm kan også betegnes som alt det strøm vi IKKE bruger. Jo mindre forbrug, desto bedre for miljøet.

 

Kan man få 100% grøn strøm?

Man kan ikke garantere at alt strømmen er 100% grøn. Alt el bliver blandet hos elnettet, så elselskaberne er ikke herre over hvor grønt strømmen er. Dog imødekommer elselskaberne dette ved at tilkøbe grønne certifikater.

Skrevet af Nicoline

Nicoline sørger for at vedligeholde al information på Billig-Strøm, og hjælper med at udvikle og formidle guides og blogindlæg om strøm. Hun arbejder målrettet på at gøre det nemmere for dig at tage en velovervejet beslutning, når du skal finde det rette elselskab.

Med flere års erfaring indenfor elmarkedet har Nicoline en solid baggrund og dyb forståelse for elselskaber og elpriser, og hun ved derfor, hvad man skal være opmærksom på, når man skal finde det bedste elselskab.

nicoline

Skrevet af Nicoline

Nicoline sørger for at vedligeholde al information på Billig-Strøm og hjælper med at udvikle og formidle guides, og blogindlæg om strøm. Hun arbejder målrettet på at gøre det nemmere for dig at tage en velovervejet beslutning, når du skal finde det rette elselskab.

Med flere års erfaring indenfor elmarkedet har Nicoline en solid baggrund og dyb forståelse for elselskaber og elpriser, og hun ved derfor, hvad man skal være opmærksom på, når man skal finde det bedste elselskab.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.