Billig strøm - Find den billigste el

Her på siden har vi derfor samlet en liste over de elselskaber, der tilbyder billig el,
så du hurtigt og nemt kan sammenligne dem med hinanden.  

iconForventet kWh forbrug

iconBopæl ift. Storebælt

Tilbyder månedlig betaling

Bemærk at du i nogle tilfælde skal kontakte elselskabet efter tilmelding online, for at få månedlig betaling.


iconGrøn strøm

iconFast eller variabel

iconUdbydere

Sådan rangerer vi på Billig-Strom.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens eventuelle fremhævede udbydere, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommisionssatsen.

ANNONCE
Indholdsfortegnelse

Du bestemmer, hvem der skal levere din strøm

Vidste du, at du frit kan vælge mellem de forskellige elselskaber i Danmark? I 2003 blev det nemlig vedtaget, at man frit kan skifte elselskab – og endda helt gratis.

Desværre er det de færreste af os, som faktisk udnytter den mulighed – hele 94% af de danske husstande vælger nemlig at forblive hos deres nuværende elselskab uden at undersøge, hvilke andre muligheder der er. Men det kan altså være en god idé at sammenligne elselskaber, hvis du gerne vil finde frem til den billigste elpris.   

Men hvor får man billigst strøm? Det kan du læse meget mere om lige her.

billig-stroem

Kan jeg få billigere strøm?

I langt de fleste tilfælde er det faktisk muligt at finde et elselskab, som kan tilbydere billigere el end det nuværende elselskab. Men hvordan finder man frem til det selskab, som kan tilbyde billigt strøm? Det kan du læse meget mere om lige her.

 

Derfor skal du sammenligne billig strøm

Der er som sagt et hav af elselskaber, som du frit kan vælge mellem. Men de mange valgmuligheder kan desværre også gøre processen en anelse uoverskuelig, når man skal på udkig efter billigere el. 

Når du flytter ind i et nyt hus eller ny lejlighed, så vil du ofte blive tilsluttet et elselskab helt automatisk. Det skyldes, at du fortsætter på det elselskab, som den tidligere beboer havde. Det betyder dog ikke, at du er bundet til at beholde dit nuværende elselskab – du kan sagtens skifte el-udbyder helt frit og kvit. 

Efter du har læst dette indlæg, skulle du gerne være klogere på, hvordan du finder frem til det billigste elselskab, og have en bedre forståelse for, hvilke økonomiske fordele, der kan være forbundet ved at skifte til en el-udbyder med billig energi.

Hvordan sammenligner jeg billig el?

Hos Billig-Strøm.dk bliver vi ofte mødt med følgende spørgsmål: hvordan sammenligner man billig el? Vi kan godt forstå, at det kan virke uoverskueligt, og derfor vil vi gerne gøre det lidt nemmere for dig, der er på udkig efter en billigere pris på el.

Når du skal sammenligne billig el på tværs af de forskellige elselskaber, skal du være særligt opmærksom på følgende:

Selvom disse faktorer er relativt vigtige, så udgør de faktisk kun en lille andel af den samlede elpris. Den resterende del af elprisen går nemlig til netselskabet, som sørger for at transporer din el, og moms og afgifter til staten. Uanset hvilket elselskab du vælger, vil prisen til netselskabet og staten altid være den samme. Du skal derfor kun sammenligne el-udbydernes priser og abonnementsordninger.

Hvis du har et højt strømforbrug derhjemme, så bør du fokusere på at sammenligne strømudbydere efter deres pris pr. kWh, da det vil gavne dig væsentligt mere. Har du derimod et lavt strømforbrug, bør du fokusere på elselskabernes abonnementsordninger. 

Hvis du gerne vil finde billigere el hurtigt og nemt, så kan du bruge vores sammenligningsoversigt ovenfor. Her har vi nemlig samlet en oversigt over alle de elselskaber, der kan tilbyde den billigste strøm i Danmark.

Får jeg billig strøm nu?

Hvis du ligesom så mange andre har en travl hverdag, hvor strøm, elselskaber og kWh priser ikke er på toppen over prioriteter, så er du bestemt ikke alene.

Men måske har du gået og undret dig over, hvilket elselskab du har og hvor meget, du egentlig betaler i strøm – og det kan du såmænd hurtigt tjekke på din elregning. Her kan du nemlig se, hvilket elselskab du har på nuværende tidspunkt og din pris pr. kWh. Dermed har du også en konkret kWh-pris, som du kan sammenligne med de billige strømpriser, som du kan finde i vores sammenligningsoversigt.

hvad-betaler-jeg-i-stroem

Udbydere med billig el i Danmark

Har du også undret dig over, hvem der har de billigste priser på strøm i Danmark? Der findes mange forskellige elselskaber i Danmark, hvorfor man som forbruger nemt kan føle sig fortabt, når der skal sammenlignes elpriser. 

Heldigvis har vi gjort det nemmere for dig at sammenligne billig el. Øverst på siden kan du sammenligne de billigste priser på strøm, så du hurtigt og nemt kan finde billigere strøm.

Elselskaber med billigst strøm lige nu

Er du på udkig efter den billigste el? Og hvem har den billigste strøm? Nedenfor har vi samlet 10 elselskaber, som kan tilbyde en billig elaftale.

Det kan hurtigt virke uoverskueligt, når man skal finde frem til de udbydere, der kan tilbyde billig strøm. Nedenfor har vi derfor samlet de 10 billigste strømudbydere, som forhåbentligt kan hjælpe dig på rette vej.

 • Nordisk Energy – billig strøm fra 1,81 kr. pr. kWh
 • Gasel – billig strøm fra 1,83 kr. pr. kWh
 • Nettopower – billig strøm fra 1,86 kr. pr. kWh
 • OK – billig strøm fra 1,87 kr. pr. kWh
 • Energi Fyn – billig strøm fra 1,91 kr. pr. kWh
 • NRGi – billig strøm fra 1,96 kr. pr. kWh
 • Verdo – billig strøm fra 1,96 kr. pr. kWh
 • AURA – billig strøm fra 1,96 kr. pr. kWh
 • Norlys – billig strøm fra 2,01 kr. pr. kWh

Listen er senest opdateret november 2023. Priserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh og bopæl vest for Storebælt.

Hvordan får man den billigste el?

“Hvordan får jeg billig strøm?” – det er nok et spørgsmål, som mange undrer sig over. For at gøre det hele lidt nemmere for dig, så har vi nedenfor samlet nogle gode overvejelser, som du med fordel kan skrive dig bag øret, når du skal på jagt eller et billigt elselskab

Hvis du vil have den billigste elaftale, anbefaler vi, at du er opmærksom på følgende:

 • Hvad er dit nuværende strømforbrug?
 • Pas på skjulte gebyrer og introtilbud
 • Skal det være en fast- eller variabel elpris?

Nedenfor går vi mere i dybden med de forskellige elementer. 

Kend dit forbrug, når du skal finde billig strøm

Først og fremmest skal du starte med at undersøge, hvad dit strømforbrug lyder på. Dermed får du et bedre overblik over, hvad du egentlig betaler i strøm, og du har dermed lettere ved at sammenligne med de øvrige elselskaber. 

Du skal tjekke din elregning og finde ud af, hvor mange kilowatt-timer din husstand typisk bruger på 1 år. Det kan du gøre ved at tjekke din netbank, eller ved at tjekke den seneste årsopgørelse over dit el-forbrug.

Kender du dit elforbrug, vil du have langt lettere ved at finde den bedste el-aftale til dit behov. Vi oplever at priserne fra de billigste leverandører til de dyreste svinger med op til 20-40 øre/kWh. Du kan altså spare 200-400 kroner om året, hvis du skifter til en billigere el udbyder.

hvordan-finder-man-den-billigste-stroem

Pas på skjulte gebyrer og tillæg

Priserne på el-markedet i dag er stort set ens, men der er stadig forskel på, hvad du betaler hos de forskellige elleverandører.

Dine vilkår for betaling kan variere fra leverandør til leverandør. Ligeledes er der også enorm forskel på, hvorvidt elselskaberne tager hensyn til klimaet og den grønne omstilling.

Ønsker du at finde frem til billig el, skal du gå efter elselskaber, som ikke opkræver de helt store gebyrer og tillæg.

Elselskaberne kan nemlig selv vælge at pålægge et ekstra stort gebyr på elprisen, hvilket du skal undgå for at finde frem til det billigste el på markedet.

 

Lad dig ikke forblænde af attraktive introtilbud

I dag er konkurrencen stor mellem de forskellige elselskaber i Danmark. Det betyder, at elselskaberne ihærdigt forsøger at skille sig ud af mængden, så de kan virke attraktive for dig – og det gør de bl.a. gennem attraktive introtilbud til deres nye kunder.

Nogle elselskaber tilbyder endda gratis strøm i 6 måneder for deres nye kunder. Selvom det kan være fristende at takke ja til et godt tilbud, så bør du tænke dig om en ekstra gang. Det er nemlig vigtigt, at du undersøger, hvad din strømaftale kommer til at lyde på, når introtilbuddet udløber. Ofte ender mange desværre med en alt for høj pris, som de ikke har mulighed for at komme ud af lige forløbende, fordi de muligvis er omfattet af en bindingsperiode.

Faste eller variable priser

Når du skal indhente tilbud på billig strøm, så skal du også tage stilling til, hvorvidt du ønsker en fast elpris eller en variabel elpris.

Priserne bliver reguleret i forhold til den nordiske elbørs, Nordpool, og elprisen varierer derfor fra time til time. Årsagen er den, at prisen på strømmen bliver påvirket af olieprisen, kulprisen, prisen på naturgas, efterspørgslen, nedbrud i transportnettet, nedbørsmængden i norden samt meget andet.

Der er derfor et hav af faktorer, som kan have indflydelse på dine priser på strøm. Spørgsmålet om, hvorvidt du skal vælge en fast eller en variabel elpris, er dog helt op til dig.

Herunder kan du ganske kort læse dig klogere på de 2 forskellige typer af el:

 • Faste priser på strøm er meget ligetil. Med en fast elpris betaler du altid den samme pris pr. kWh uanset, hvor meget strøm du bruger derhjemme.

 • Variable priser på strøm har et lidt andet koncept end de faste elpriser. Her kan prisen på el nemlig varierer afhængigt af de nuværende elpriser. Hvis man har variable elpriser, er det derfor en god idé at holde sig opdateret med elpriserne, så man kan bruge mest strøm, når strømmen er billigst. Hvis du er på udkig efter strøm til elbilen, kan det være en god idé at vælge en variabel prisaftale. 
hvordan-finder-man-billigst-stroem

Det skal du overveje, før du skifter el-udbyder

Overvejer du at skifte dit elselskab? Så vil vi anbefale dig at undersøge markedet grundigt, før du træffer en beslutning. Årsagen er, at de forskellige elselskaber tilbyder vidt forskellige abonnementer, priser og betingelser. 

Vi har gjort det nemt for dig, og alt du skal gøre for at indhente 4 uafhængige og uforpligtende tilbud er at scrolle op og udfylde formularen øverst på siden. Herefter vil der blive udarbejdet 4 tilbud fra forskellige elselskaber, således du hurtigt kan danne dig et overblik over priser og betingelser.

Det er som sagt gratis at skifte elselskab, hvorfor du ikke vil opleve, at det nye selskab opkræver penge fra dig til at starte med. Dog skal du være opmærksom på, at det gamle selskab kan opkræve en betaling, hvis du bryder en kontrakt med dem.

Det vil derfor være en god idé at undersøge, hvorvidt kontrakten med det gamle selskab er afsluttet, inden du vælger at skifte til et nyt elselskab.

 

Opsigelse og binding

Jf. forbrugeraftaleloven er det maksimalt muligt at være bundet af en kontrakt i 6 måneder. Du kan derfor opsige kontrakten med en måneds varsel til udgangen af en måned.

(Bindingsperioden varierer typisk fra 1 – 6 måneder).

Det er ligeledes vigtigt at informere om, at hvis du som privatperson har indgået en aftale via “fjernsalg” (dvs. telefon, internettet eller gadesalg), så har du 14 dages fortrydelsesret.

Ønsker du at benytte dig af denne fortrydelsesret, så skal du blot henvende dig til det givne selskab og informere dem om din beslutning. 

Vi vil altid anbefale dig, at du sørger for at få dokumentation på, at du har reageret inden for 14 dage. 

 

Økonomi

De fleste kan sige sig selv, at jo lavere udgifter du har om måneden, desto bedre ser ens privatøkonomi ud. En lavere elregning er derfor blot ét af de steder, hvor du har mulighed for at spare penge.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan man få billig strøm?

Hvem er egentlig billigst med el? I dag er der mange elselskaber, som konkurrerer med billigt el – men hvilket skal man vælge? Her på siden har vi samlet en oversigt over de elselskaber, som kan tilbyde billige el produkter, så du hurtigt kan finde billig strøm.

 

Kan man få billig el til studerende?

Ja, det kan man godt. Alle har nemlig mulighed for at skifte elselskab – og dermed har alle mulighed for at få billig el. Brug vores sammenligningsoversigt her på siden til at sammenligne billige elpriser.

 

Hvordan køber man billig el?

Har du fundet den billigste el, men er du i tvivl om, hvordan man køber billig strøm? Hvis du har fundet frem til en billig elaftale i vores sammenligningsoversigt, så skal du blot trykke på “Gå til udbyder”. Så bliver du dirigeret direkte ind på elselskabets egen hjemmeside.

Billig-Strom.dk er en annonceside

På Billig-Strom.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Billig-Strom er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.